Revista de responsabilitate De ce să îți îndrumi copilul de mic să învețe programare - 5 motive de luat în calcul Viitorul e al creatorilor, al celor care fac toate lucrurile pe care ceilalți le folosesc. Miruna Ioani detaliaza cele 5 motive pentru care este util ca cei mici să învețe programare.
Revista de responsabilitate De ce este important să punem accentul pe competențele digitale? Emil Dragotă: De ce e important să pui accent pe competențele digitale? Pentru că vei fi mai bine pregătit pentru prezent și viitor. Pentru că așa vei putea să fii mai bun în ceea ce faci, să descoperi lucruri noi, să ajungi să faci lucruri la care nici nu te gândești că ar fi posibile.
Revista de responsabilitate Andreea Balaban: "Digitalul mi-a oferit o voce" Andreea Balaban despre mediul online: "Digitalul mi-a oferit o voce și posibilitatea de a mă conecta la oameni pe care în mod sigur nu i-aș fi accesat prea curând."
Revista de responsabilitate Suntem sub media europeană la digitalizare: iată oportunitățile pentru a avansa mai rapid Este cunoscut faptul că accesul la internet de mare viteză, dispozitivele moderne și serviciile online formează baza unei puternice creșteri economice. Cu toate acestea, România e sub media Uniunii Europene în privința adoptării și utilizării noilor tehnologii.
Revista de responsabilitate Cum reușește tehnologia digitală să transforme pasiunea într-un stil de viață Sonia Argint: Accesul la informații și susținerea mediului educațional creează oportunități pentru un viitor mai bun. Doar că trebuie să lucrăm acum la îndeplinirea acestui deziderat. Tehnologia digitală face aceste lucruri posibile.
Revista de responsabilitate Digitalizarea în România: distanța dintre noi și restul Europei Ce reprezintă digitalizarea? Dar incluziunea digitală? Deși interpretate greșit, cele două concepte au un impact major asupra modului în care ne desfașurăm activitățile de zi cu zi. Află mai multe aici.
Educație digitală Revista de responsabilitate Proiectul Digitaliada, finalist la Engagement Makers Award Digitaliada, program de educație digitală derulat și implementat de Fundația Orange România în peste 50 de școli din 30 de județe, este finalist la prima ediție Engagement Makers Award, concurs care vizează cele mai ambițioase proiecte dezvoltate cu ajutorul tehnologiei.
Revista de responsabilitate Supereroii digitali: cum pot copiii să folosească tehnologia în mod responsabil? Noile generații s-au născut cu acces instant la gadgeturi, însă nu toți copiii știu că mediul online funcționează după reguli similare spațiului offline și cu impact asemănător asupra planetei. Iată cum îi poți învăța să devină Supereroi Digitali!
Revista de responsabilitate Conversații semnificative despre timpul petrecut de copii în fața ecranelor Timpul petrecut de copii în fața ecranelor poate fi, adesea, motiv de discuții între generații, așa că Otilia Mantelers ne oferă câteva tips and tricks care să aducă armonie în familie.
Revista de responsabilitate Puntea digitală dintre meseriile de azi și cele de mâine Tehnologia face parte din viața noastră de zi cu zi, iar digitalul își face simțită prezența chiar și în domenii care s-au dezvoltat cu mii de ani în urmă. Iată, așadar, cum contribuie digitalul la dezvoltarea unor noi profesii.
Revista de responsabilitate Provocări în timpul pandemiei În ultimul an, modul în care muncim și învățăm s-a schimbat complet. Ca părinți, cu cât înțeleegem mai repde că ceea ce experimentăm nu e work from home, ci work with home, cu atât mai bine. E un proces pe care te invit să îl descoperi!
Revista de responsabilitate Drumul cu peripeții al deșeurilor generate de români Cat gunoi produc romanii si cat recicleaza? ➤ Sfaturi pentru reciclarea eficienta a deseurilor
Revista de responsabilitate Despre meseriile din viitor. Sau despre cum vom jongla cu abilitățile digitale și cele veșnic umane Otilia Mantelers Otilia Mantelers este psiholog, specialist în parenting, cunoscută în Romania pentru modul in care sustine importanta jocului în creșterea copiilor. De câțiva ani urmează diferite formări în psihoterapia traumei, fiindcă a
Revista de responsabilitate Cum poți reduce consumul de energie electrică al locuinței și ce sunt sursele regenerabile de energie La nivelul Uniunii Europene clădirile sunt cel mai mare consumator de energie și responsabile pentru aproximativ 40% din consumul de energie al UE, precum și pentru 36% din emisiile de gaze cu efect de seră.
Revista de responsabilitate Era tehnologiei: lucruri pe care copiii le simt și pe care ar vrea să le știe și părinții lor În fiecare an descoperim din ce în ce mai multe perspective interesante legate de parenting digital, educație digitală și utilizarea responsabilă a tehnologiei din dialogurile pe care le deschidem cu părinții și copiii.