×

Timpul petrecut online

Revoluția digitală a transformat universul în care trăim într-un mod imposibil de imaginat acum câțiva ani.

Generațiile cele mai tinere au crescut într-o lume în care tehnologia face parte firesc din viața de zi cu zi și le este greu să își închipuie că ar putea să fie altfel. Libertatea de a explora pe care o oferă mediul digital vine însă cu anumite riscuri pe care e nevoie să le conștientizăm, pentru o utilizare responsabilă care să ne aducă numai bucurii și avantaje.

Copiii și tehnologia

Află cum te asiguri că sunt în siguranță pe net


03_RO_Teenagers_and_social_media_620x620

smart-parents

Smart Parents, ateliere pentru părinți

Smart Parents face parte din seria de evenimente Tech a Break, începută în 2017, care transformă smart shop-urile Orange din toată țara în spații neconvenţionale, unde soluţiile clasice de interacţiune cu clienţii sunt înlocuite cu cele digitale.
Smart Parents înseamnă ateliere adresate părinților care vor să afle mai multe despre beneficiile și riscurile lumii digitale pentru cei mici. Atelierele sunt susținute de specialiști care vin în întâmpinarea părinților cu sfaturi despre cum pot cei mici să dezvolte o relație sănătoasă cu tehnologia și să se bucure în siguranță de toate beneficiile oferite de aceasta.

Află mai multe

Cât timp este recomandat să petreacă un copil în fața ecranului


header-primul-smartphone

Primul smartphone: strategii noi pentru părinți

Primul mobil este cam ca primul sărut. Pare ceva mic, dar îți poate schimba viața. Pentru părinți, este vorba despre dorința de a ști mereu ce se întâmplă cu copilul, dar și despre frica de a nu-l pierde în lumea digitală.

Afla mai multe

header-copiii-in-era-tehnologiei-wide

Timpul petrecut pe net. Cât de mult e prea mult?

Dacă te simți obosit/ă sau ți se pare că ideile îți vin mai greu, este timpul să iei măsuri. Epuizarea digitală este un fenomen în creștere, care ne afectează din ce în ce mai mult. Navigarea pe net timp de câteva ore bune pe zi este obositoare atât pentru copii, cât și pentru adulți.

Afla mai multe


header-ce-tip-de-parinte

Ce tip de părinte ești când vine vorba de tehnologie?

Ca părinte, în ziua de azi te confrunți cu o provocare pe care părinții tăi nu au avut-o niciodată: cum să îți ghidezi copiii în mediul online. Care sunt regulile de bază? Cum discuți despre timpul petrecut pe net cu cei mici și cu adolescenții? Fă testul și află ce tip de părinte ești.

Afla mai multe

header-copiii-in-era-tehnologiei-wide

Ce au în comun majoritatea copiilor care s-au născut la începutul anilor 2000?

Lumea digitală, care pentru alte generații a apărut pe parcursul vieții, a fost pentru ei o realitate încă de când au făcut primii pași: de la internet la telefoane mobile, calculatoare și tablete, ei au avut acces la toate. Cu toate acestea, oare chiar sunt toți la fel de înclinați spre tehnologie în mod natural?

Afla mai multe

Responsabil în trafic

Cei dragi te așteaptă acasă


18_RO_Using_phone_as_a_pedestrian_620x620

orange-telefon

Aplicația Orange Telefon

Descoperă beneficiile aplicației Orange Telefon, cu care poti bloca apelurile nedorite sau pe cele de tip spam, ai acces rapid la numere de urgență oricând ai nevoie și îți poți administra ușor contactele și numerele favorite. Aplicația îți vine în ajutor și pentru setarea apelurilor importante pe care le ai de făcut într-o zi și pentru gestionarea conferințelor telefonice.

Află mai multe

Ai întrebări? Avem răspunsuri

Alătură-te conversației despre folosirea responsabilă a tehnologiei


04_RO_Cyberviolence_620x620-1

comunitatea-orange

Comunitatea Orange

Comunitatea Orange este locul în care găsești rapid răspunsuri la întrebările tale legate de utilizarea serviciilor și produselor noastre sau poți chiar tu să contribui cu sfaturi utile pentru a-i ajuta pe ceilalți membri.
Te invităm să afli mai multe informații și să discuți despre inițiativele noastre de responsabilitate socială cu membrii comunității.

Află mai multe