×

Orange pentru comunitate

Pregătim generații mai conștiente cu privire la mediu și sustenabilitate, oferim comunităților instrumentele potrivite pentru provocările schimbărilor climatice și susținem protejarea și punerea în valoare a patrimoniului cultural și natural al României.

Proiecte comunitare pentru un viitor sustenabil

Prin inițiative precum sprijinirea programului Recicleta, finanțarea proiectelor de reziliență climatică prin Platforma de Mediu pentru București și susținerea Via Transilvanica, ne reafirmăm angajamentul față de sustenabilitate și de dezvoltarea comunităților locale.

Recicleta, alături de Viitor Plus

Orange va susține programul Recicleta, un serviciu de economie socială cu statut de unitate protejată, care oferă servicii de colectare deșeuri pentru reciclare. Programul vizează atât școlile din București și zonele limitrofe, cât și micile companii. Recicleta promovează grija față de mediu și echitatea socială, asigurând transportul deșeurilor cu cargo-triciclete și o mașină electrică, fără a polua aerul capitalei. Totodată, oferă locuri de muncă stabile persoanelor cu nevoi speciale și oferă elevilor o experiență educativă valoroasă privind sustenabilitatea.

Viitor-Plus-202.jpg

Rundă de finanțare pentru proiecte de reziliență climatică

Împreună cu Fundația Comunitară București, Orange va susține crearea unei runde de finanțare dedicate proiectelor care abordează probleme și oportunități legate de reziliența climatică. Adaptarea la schimbările climatice este esențială pentru orașele noastre și pentru noi toți. De aceea, din dorința de a crea premisele pentru acțiune colaborativă în societatea civilă, Orange sustine demersul Fundației Comunitare București de creare a unei runde de finanțare pentru proiecte sau inițiative care abordează acest subiect.

FCB_fullres-BD237476.jpg

Partener de mentenanță Via Transilvanica

Orange se alătură eforturilor de protejare a patrimoniului natural și cultural al României. Astfel, contribuie la acțiunile constante de mentenanță a întregului drum de 1400 km care conectează până la 12 situri incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO, susținând eforturile de a transforma “drumul care unește” într-o infrastructură turistică de rang internațional.

VT(1) (1).jpg