×

Programul de economie circulara Re

Mii de telefoane mobile zac abandonate prin sertarele noastre. Este timpul să le dăm o nouă viață. Programul “Re” este modul nostru de a încuraja un comportament responsabil prin reciclarea, recondiționarea, repararea și recumpărarea telefoanelor vechi.

Prin inițiativele “Re” reciclezi, repari sau dai la schimb vechiul telefon mobil pentru a te bucura de reduceri la cumpărarea unuia nou. În plus, la Orange iți oferim o varietate mare de smartphone-uri premium recondiționate, ce vin cu multe avantaje: sunt similare cu unele noi dar au un pret avantajos, includ garanție și sunt prietenoase cu natura.

Contribuie și tu alături de Orange la un viitor mai verde și oferă o nouă șansă telefonului tău, cu ajutorul inițiativelor din programul “Re”.

img-quiz


Soluții pentru economia circulară

Telefonul tău are un impact asupra mediului de-a lungul întregii sale vieți, dar nu trebuie să îți faci griji: la Orange ai la îndemână programe care să te ajute să îi reduci efectele negative și toate informațiile necesare pentru a alege un dispozitiv cât mai prietenos cu natura.


Reparare. Readu la viață telefonul tău, în Care Centers.

Este firesc să ne atașăm de lucrurile care sunt importante pentru noi și să vrem să le păstrăm în cea mai bună formă, pentru cât mai mult timp. Mai ales că un comportament responsabil înseamnă mai degrabă să repari decât să cumperi din nou.

Dacă ai nevoie să îți menții telefonul în cea mai bună stare sau pur și simplu s-a defectat, te așteptăm oricare dintre Care Center-urile Orange.

Încă din 2009 ai la dispoziție ”one stop shop” pentru toate probleme pe care le poți întâmpina pentru aparatele tale mobile, de la servicii tehnice de reparații, până la operațiuni de setare sau obținerea de back-up pentru date.

Află mai mult

repair

Reciclare

Reciclare. Dispozitivele tale vechi își găsesc la noi drumul spre reciclare.

Poți recicla electronicele mici în oricare dintre magazinele noastre Orange shop. Vei găsi o cutie de colectare dedicată în care poți lăsa telefoane, tablete, smartwatch-uri, încărcătoare sau căști.

În felul acesta îți punem la dispoziție un mod responsabil de a renunța la dizpozitivele ajunse la finalul ciclului lor de viață. Lunar, cantitățile strânse sunt colectate și evaluate de către partenerii noștri, iar apoi sunt reciclate sau primesc o a doua viață.

Recondiționare. Etichetă pentru telefoane salvate.

Cu posibile semne discrete de folosire pentru că au trecut înainte, pentru scurt timp, prin mâinile unor clienți care apoi s-au răzgândit, aceste telefoane au fost salvate de la distrugere și reintroduse în circuit printr-un proces complex de revalorificare.

Le poți cumpăra pentru că au preț foarte atractiv sau pentru că știi că sunt o alegere mai prietenoasă cu mediul și presupun un consum mai scăzut de noi resurse. Indiferent de motivele tale, din 2013 la Orange găsești o secțiune online dedicată telefoanelor recondiționate.

Acestea au trecut printr-un control riguros al calității înainte să fie repuse în vânzare și au garanție de până la 24 de luni. În plus, unele telefoane au piese 100% originale.

Dacă te interesează un astfel de telefon, întreabă în magazinele Orange sau vizitează magazinul online și alege telefonul recondiționat perfect pentru tine.

Află mai mult

recondition

Recumpărare. Folosește programul Buy-Back și bucură-te de beneficii pentru tine și pentru planetă.

Dacă ai un telefon pe care nu îl mai folosești, vino cu el în magazinele Orange și primești pentru el un voucher de minimum 10 euro pe care îl poți folosi la cumpărarea unuia nou. Astfel obții o reducere și în plus contribui la binele planetei.

De la lansarea programului, în 2009, colectăm anual 200.000 de telefoane, ce însumează o greutate de 14 tone.

Din cantitatea totală, aproximativ 85% dintre produse sunt trimise la reciclare, restul sunt recondiționate și revândute prin rețeaua Orange de magazine și de către partenerul cu care colaborăm.

Află mai mult