Scoate din sertar o faptă bună pentru natură

De sărbători, fă o faptă bună pentru tine dar și pentru natură

Vino cu un telefon vechi, funcțional, în orice magazin Orange și primești până la 40 euro reducere la cumpărarea unuia nou.
Telefoanele colectate vor fi recondiționate sau reciclate, prin
programul de economie circulară “Re”.

Astfel, faci o faptă bună și pentru natură.

Mai multe despre ”Re”

shutterstock_671440033-sm

Telefoanele vechi din sertar, ajutor pentru natură

Ai înlocuit de ceva vreme telefonul sau tableta, iar cele vechi zac abandonate într-un sertar? Nu ești singurul.

Jumătate dintre noi uităm telefoanele pe care nu le mai utilizăm prin cutii, dulapuri sau alte colțuri ale casei. Dacă le aduci în oricare Orange shop, le repui în economia circulară, recondiționate sau reciclate. Acestea au o viață nouă, tu faci o faptă bună, iar natura primește și ea ajutor.

Din 2009, colectăm anual prin Buy-Back peste 200.000 de telefoane care sunt reintroduse în economia circulară prin recondiționare sau reciclare.

Fiecare telefon recondiționat sau reciclat ne ajută să folosim mai mult și mai bine resursele pe care deja le avem, în loc să exploatăm unele noi.

În fiecare an, peste 1,5 miliarde de telefoane mobile sunt fabricate în întreaga lume, însă doar 1-2% sunt reciclate la nivel global. Fabricarea unui smartphone nou necesită, în medie, 44 kg de materii prime din 70 de materiale, aproape de 500 de ori greutatea sa, în cazul unui telefon de doar 120 de grame. Printre materiale se numără și metale rare și minerale valoroase, resurse limitate, a căror extragere vine și cu impact asupra mediului.

Orice telefon recondiționat înseamnă consum mai mic de resurse, impact mai mic asupra naturii, dar cu același beneficiu, și anume un ajutor de încredere care ne menține conectați.

Iar dacă telefonul nu poate fi recondiționat și reintrodus în circulație, până la 90% dintre componentele sale pot fi oricum reciclate. Nu doar plasticul sau sticla, ci și metale rare și minerale care sunt esențiale în fabricarea de noi smartphone-uri sau tablete și sunt folosite în nenumărate domenii-cheie, de la inginerie medicală la aviație.
Contribuie și tu la conservarea și refolosirea unor resurse limitate. Pentru tine, pentru natură și #PentruMâine.


Programul “Re”, o nouă viață pentru telefoanele vechi

De sărbători, poți face o faptă bună #PentruMâine. Vino cu orice telefon vechi pentru o evaluare în magazinele Orange, iar colegii noștri te vor îndruma spre opțiunea cea mai potrivită din programul “Re”.

Află mai mult

kv-program-re-desktop