×

Telefoanele vechi devin fapte bune pentru natură

Vino cu un telefon vechi în orice magazin Orange și poți primi un voucher de reducere pentru cumpărarea unuia nou. În plus, cu fiecare telefon adus până pe 15 martie, contribui la plantarea unui hectar al Pădurii “Re”, o inițiativă Orange.

Toate telefoanele pe care le colectăm sunt apoi recondiționate sau reciclate prin programul nostru de economie circulară “Re”.

Telefoanele vechi cresc Pădurea “Re”

Cu fiecare telefon vechi pe care îl aduci în orice magazin Orange până pe 15 martie contribui la plantarea unui hectar al Pădurii “Re”. Vom planta pădurea în primăvară, pentru a marca numărul de telefoane colectate prin programul de economie circulară “Re” și pentru a face o faptă bună pentru natură.

Vom face împădurirea în parteneriat cu Plantăm fapte bune în România, o inițiativă a asociației EcoAsssist, care își propune reîmpădurirea României. Până în prezent, asociația a facilitat plantarea a peste 2.500.000 de puieți pe 620 de hectare situate în localități din 35 de județe ale țării, cu ajutorul a peste 45.000 de voluntari.

shutterstock_671440033-sm

Din sertar, înapoi în economia circulară

Jumătate dintre noi uităm telefoanele pe care nu le mai folosim prin cutii, sertare sau alte colțuri ale casei.
Dacă ai schimbat telefonul, nu-l lăsa pe cel vechi la sertar. Vino cu el în orice magazin Orange unde, prin programul “Re”, îl repunem în economia circulară, recondiționat sau reciclat. Telefoanele au o viață nouă, tu faci o faptă bună, iar natura primește și ea ajutor.

Telefoane funcționale

Dacă ai un telefon vechi care încă funcționează, îl poți aduce în orice magazin Orange pentru programul de Buy-Back și primești un voucher de reducere de minimum 10 euro pentru a-ți lua apoi unul nou. Află mai multe despre Buy-Back

Alte device-uri

Dacă telefonul vechi este nefuncțional, îl poți lăsa oricum la reciclat în orice magazin Orange, la cutiile de colectare dedicate. Tot la noi poți aduce pentru reciclare și tablete care nu mai funcționează, încărcătoare sau căști de telefon. Noi le colectăm pentru reciclare, iar tu faci o faptă bună pentru natură.


Cu fiecare telefon colectat, folosim mai bine resursele planetei

Prin programul “Re”, am colectat aproximativ 300.000 de telefoane, echivalentul unei cantități de peste 29 de tone, care au fost reintroduse în economia circulară prin recondiționare sau reciclare.

Producerea unui telefon nou

În fiecare an, peste 1,5 miliarde de telefoane mobile sunt fabricate în întreaga lume, însă doar 1-2% sunt reciclate la nivel global.

Fabricarea unui smartphone nou necesită, în medie, 44 kg de materii prime din 70 de materiale, aproape de 500 de ori greutatea sa.

Printre materiale se numără și metale rare și minerale valoroase, resurse limitate, a căror extragere vine și cu impact asupra mediului.

Economia circulară #PentruMâine

Fiecare telefon recondiționat sau reciclat ne ajută să folosim mai mult și mai bine resursele pe care deja le avem, în loc să exploatăm unele noi.

Dacă telefonul nu poate fi recondiționat, până la 90% dintre componentele sale pot fi reciclate.

Pe lângă plastic și sticlă, din telefoane se reciclează aur, litiu, cupru, siliciu și alte metale rare și minerale esențiale atât în fabricarea de noi smartphone-uri sau tablete, cât și în multe alte domenii, de la inginerie medicală la aviație.


Programul “Re”, o nouă viață pentru telefoanele vechi

Contribuie la conservarea și refolosirea unor resurse limitate. Vino cu orice telefon vechi în magazinele Orange, iar colegii noștri te vor îndruma spre opțiunea cea mai potrivită din programul “Re”.

Pentru tine, pentru natură și #PentruMâine.

Află mai mult

kv-program-re-desktop