×

SuperCoders, ediția 2019

Programul SuperCoders, organizat anual din 2014, este o inițiativă #PentruMâine prin care contribuim la educația digitală și la viitorul tinerei generații. Dezvoltat împreună cu Simplon România, programul SuperCoders se adresează copiilor cu vârste între 10 și 14 ani și are trei etape:

  • Caravana SuperCoders - o serie de ateliere de introducere în programare;
  • Concursul național SuperCoders - competiție de animații create de copiii cu vârste între 10 și 14 ani din toată țara;
  • Academia online SuperCoders - modul online avansat de programare, adresat primilor 50 de câștigători ai Concursului național.

Citește mai multe despre misiunea și edițiile trecute ale SuperCoders în secțiunea Despre program.


Karina, Daria și Stefan sunt trei dintre cei 50 de absolvenți ai Academiei online, ediția 2019 – 2020. Află chiar de la ei cum au fost cele 10 săptămâni de modul avansat de programare și cum au învățat să dezvolte pagini web cu ajutorul HTML și CSS.


Înscrierile în concurs s-au încheiat pe 25 noiembrie, mulțumim tuturor participanților care ne-au trimis animațiile și jocurile construite de ei. Au fost înregistrate în concurs 466 de înscrieri, dintre care 291 au fost considerate valide și au intrat în procesul de jurizare.

Juriul de specialitate al ediției a decis care sunt cei șase premianți care primesc gadget-uri distractive de la Orange și care sunt cei 50 de câștigători care vor merge mai departe în modulul avansat de învățare: Academia online SuperCoders.

Îi felicităm pe toți copiii care au participat în concurs și îi așteptăm și la edițiile viitoare!

Vezi lista celor 50 de câștigători care intră în Academia online SuperCoders.

Premiul întâi

Filimon Claudia

Premiul doi

Jugrastan Florina
Vovcenco Sasha

Premiul trei

Gavriloaia Constantin
Petrean Eniko
Postolachi Dan Marian

Pentru a participa în concurs, copiii au construit propria animație în Scratch, care continuă povestea de mai jos:

#Povestea ediției 2019

După multe călătorii intergalactice în care a salvat numeroase planete și civilizații extraterestre, Coder, cavaler al Ordinului SuperCoders, hotărăște să își ia un concediu pământean. Așa că îi comunică lui Futura, robotul navei sale spațiale:

  • Futura, să pornim spre Galaxia mea preferată!
  • Coder, te referi la Galaxia Calea Lactee, galaxie spiralată formată dintr-un nor protogalatic, cu diametru de 30 kiloparseci, ce conține aproximativ 3*10¹¹ stele?
  • Da, Futura, spre Calea Lactee!

Ajuns pe Pământ, Coder era mai mult decât bucuros să revadă ținuturile pe care le salvase în trecut de anakini. Dar Pământul nu mai era la fel, căci oamenii au consumat aproape toate resursele lui, fără să se gândească ce vor face generațiile viitoare. Coder era hotărât să îi salveze și de această dată pe oameni. Cu ajutorul tehnologiei, îi va ajuta să găsească soluții pentru ca aceștia să folosească mai responsabil resursele care au mai rămas. Așa că…

Citește regulamentul concursului național SuperCoders, ediția 2019

Nu uita că:

  • Pentru a fi eligibile, înscrierile în concurs trebuie să conțină un link valid către animația realizată în Scratch pe https://scratch.mit.edu/
  • Înscrierile sunt individuale;
  • Concursul se adresează copiilor cu vârste între 10 și 14 ani din România.

Premiile concursului

samsung_samsung_galaxy_tab_a_10.1_2019___t515_black_l47959_14

1 X Locul întâi
Tabletă Samsung Galaxy Tab A 10.1
2019 - T515 Black

fitbit_fitbit_charge_3_se_graphite___white_silicone_l44011_3

2 X Locul doi
Brățară Fitbit Charge 3 SE
Graphite White Silicone FB410GMWT-EU

ultimate_ears_ultimate_ears_boom_3_night_black_l44460_2

3 X Locul trei
Boxă Ultimate Ears BOOM 3
Night Black


Programul concursului

28 Octombrie
Lansarea înscrierilor

25 Noiembrie, ora 23 59
Termen limită pentru înscrieri în concurs

26 Noiembrie – 4 Decembrie
Evaluare înscrierilor de către Juriu

5 Decembrie
Anunțul câștigătorilor

20 Ianuarie
Începe Academia online SuperCoders


Academia online SuperCoders, 2019 – 2020 (10 săptămâni)

În cadrul Academiei online SuperCoders, cei 50 de câștigători vor învăța cum să dezvolte pagini web cu ajutorul HTML și CSS. Vom începe cu crearea primei pagini web, apoi copiii vor învăța mai multe despre paragrafe, liste, tabele, inserarea de imagini, inserarea de fișiere audio și video, hyperlinkuri, în timp ce lucrează la mai multe proiecte personale, provocări legate de programare și quizz-uri interactive, care le vor testa cunoștințele. La final, micii programatori vor crea propria versiune a unei rețele de socializare, pentru a pune în practică toate cele învățate pe parcursul celor 10 săptămâni de curs.