SuperCoders

super-coder-hero

3.370 de SuperCoderi, după șapte ediții ale programului

Ce este acest #SuperCoders?

Un program de educație digitală organizat de Orange România cu sprijinul Simplon România. Participarea în program este gratuită și se adresează copiilor cu vârste între 10 și 14 ani din toată țara.


În primăvara anului 2020, în contextul pandemiei și al suspendării cursurilor la clasă, am organizat o ediție specială a programului sub forma unei serii de webinare.

Ediția 2019 a SuperCoders a însemnat peste 1500 de copii din toată țara care au participat la una dintre etapele programului (Caravana, Concurs național sau Academie online).


Vezi cum a fost și la ediția din 2018


Cum adică „educație digitală”? Ce învățăm?

La SuperCoders înveți coding, adică programare, într-un mod simplu, logic și distractiv: prin limbajul de programare Scratch descoperi cum poți să construiești animații, povestiri interactive și jocuri prin tehnica drag&drop. Pe lângă toate astea, o să descoperi și că ai gândire logică ori că lucrul împreună cu alți copii e mai distractiv.

Când, cum și unde are loc programul?

O nouă ediție începe în toamna fiecărui an și se încheie în primăvara anului următor.

SuperCoders se desfășoară în mai multe etape:

  • Caravana SuperCoders – adresată copiilor care încă nu au cunoștințe de coding și vor să afle ce presupun funcțiile de bază din programare și dacă acest subiect îi interesează sau nu. La ediția din 2019, Caravana atelierelor SuperCoders a oprit în 20 de școli din zone rurale și urbane ale țării și peste 1000 de copii au participat la acestea.

  • Concursul național SuperCoders – competiție deschisă tuturor copiilor care au cunoștințe de programare prin joc și care vor să își exerseze abilitățile pentru a obține premii distractive sau pentru a trece la nivelul următor. La ediția din 2019 s-au înscris 466 de copii, iar misiunea lor a fost să continue în limbaj Scratch povestea despre eroul pe nume Coder, cavaler al Ordinului SuperCoders, care salvează natura cu ajutorul tehnologiei.

  • Academia online SuperCoders – este un program de 10 săptămâni, cu lecții și provocări online, în care sunt selectați creatorii celor mai bune 50 de animații care câștigă Concursul național SuperCoders. Se adresează copiilor care știu programare prin joc și își doresc să parcurga un modul avansat pentru a învăța să scrie ei înșiși cod.


Cât de departe mă poate duce programarea?

La 11 ani obținea primul său job: o companie americană producătoare de yachturi, care avea nevoie de un site nou. Îi făcuse o ofertă pe Twitter şi câştigase. La 16 ani, se întâlnea cu Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, şi cu Tim Cook, CEO-ul Apple. Îl chemaseră în America doar aşa, ca să-i strângă mâna şi să-l încurajeze. La 17 ani, înfiinţa primul său start-up: Storyheap, o companie care vinde soluţii de statistică pentru conturile de Instagram şi Snapchat ale clienţilor. Printre cei care au cumpărat acest serviciu sunt Forbes, McDonald’s, Mashable, Entreprenour.com, Selena Gomez, Dj Khaled şi Justin Bieber. La 19 ani, compania sa are vânzări de peste un milion de dolari!

Află povestea lui Sebastian Dobrincu.

Urmărește seria de articole #SuperCoders de pe Recorder.ro să vezi câteva exemple de unde te poate duce programarea.

Programul SuperCoders, organizat anual din 2014, este o inițiativă #PentruMâine prin care contribuim la educația digitală și la viitorul tinerei generații.

Prin programare poți să construiești lumi noi, să dai frâu liber imaginației și să descoperi oportunitățile nemărginite de învățare pe care ți le oferă tehnologia. De la lansarea din 2014, SuperCoders s-a transformat într-unul dintre proiectele de referință pentru direcția educației digitale, pe care noi, la Orange, o sprijinim.

Programul, ajuns anul acesta la cea de-a VIII-a ediție, este adresat copiilor cu vârste între 10 și 14 ani din toată țara, care au crescut cu acces zi de zi la tehnologie și au învățat intuitiv cum să o folosească. Mai mult decât simplii consumatori, prin învățarea limbajelor mai simple de programare, aceștia se pot transforma în creatori de noi universuri, în lideri care au viziunea proiectului pe care și-l doresc. Aceasta este puterea SuperCoders.


intro-supercoders2020

În curând vom deschide înscrierile pentru ediția 2021!

Caravana

  • o serie de ateliere online de specialitate susținute de cunoscuți ai mediului online;

Concursul național

  • o competiție de animații create de copii în jurul unei teme date, care intră într-un proces de jurizare cu premii cool oferite de Orange;

Academia online este un modul avansat oferit ca premiu special primilor 50 de copii care câștigă Concursul național. Așadar, la această etapă nu se organizează înscrieri, ci este parte din Concurs. Timp de 12 săptămâni, copiii câștigători primesc acces la o platformă online și, ghidați de către trainerii de la Simplon România, învață un nou limbaj de programare bazat pe cod.

Află cum au fost edițiile din 2020 și din 2019 ale programului.

Ateliere online cu mentori din gaming, vlogging și design

Vezi pe YouTube înregistrările din ediția 2020 cu mentorii tăi preferați

Robert-Nechitelea

Nume de scenă: Robert Nechitelea
La ce se pricepe: 3D Artist
Website: robertnechitelea.com

Explorează Game Art în 3D
Vezi înregistrarea pe YouTube

Tips & tricks pentru Concursul național SuperCoders
Vezi înregistrarea pe YouTube

Ovidiu-P-trascu

Nume de scenă: „Ovvy” Ovidiu Pătrașcu
La ce se pricepe: Fost campion Mondial și European eSports FIFA
Canale online: ovidiupatrascu.ro/
twitch.tv/OvvyFIFA

Lecții învățate din gaming: cum le folosesc în viața reală
Vezi înregistrarea pe YouTube

Andrei-Pascu

Nume de scenă: "Odoamne” Andrei Pascu
La ce se pricepe: Cel mai bun jucător profesionist League of Legends (LOL) din România
Canale online: twitch.tv/odoamne
instagram.com/odoamnelol/

Lecții învățate din gaming: de la pasiune la carieră
Vezi înregistrarea pe YouTube

CreativeMonkeyz

Nume de scenă: Creative Monkeyz (Ramona și Codin)
La ce se pricepe: animatie, editare, sound design, streaming, content creators și entertainers
Canale online: twitch.tv/creativemonkeyz
youtube.com/user/CreativeMonkeyzArmy

Making-of RObotzi (animatie live). Despre streaming și crearea de conținut
Vezi înregistrarea pe YouTube

Te-ar mai putea interesa și

SuperCoders, ediția 2019
Programul SuperCoders este dezvoltat din 2014 de Orange România împreună cu Simplon, cu scopul de a promova folosirea tehnologiei în educație în rândul tinerei generații.
Educație digitală la o ediție specială SuperCoders | Orange
Universul online este un loc ideal pentru a lăsa liberă imaginația copiilor. SuperCoders vine în sprijinul copiilor în această perioadă și îi invită la o serie de ateliere online.
Primul smartphone: strategii noi pentru părinți
Primul mobil este cam ca primul sărut. Pare ceva mic, dar îți poate schimbaviața. Pentru părinți, este vorba despre dorința de a ști mereu ce se întâmplăcu copilul, dar și despre frica de a nu-l pierde în lumea digitală. Pentrucopil, e ceva normal… Oricum ar fi, primul telefon schimbă totul. ---…