Juriul Concursului național SuperCoders

Avem în echipă profesioniști din domeniile educației și al tehnologiei care vor juriza animațiile înscrise în concurs și le vor alege pe cele mai bune.

Te invităm să îi cunoști pe primii dintre ei.

1-dragos-dumitrascu

Dragoș Dumitrașcu

este UX/UI Manager la Orange România și pentru această ediție a SuperCoders este pregătit să își pună în joc toată experiența lui multidisciplinară în design, multi-platform information architecture, responsive user experience, service design, development și testing. Dragoș și-a început cariera acum 23 de ani în mass media (DTP), pe care ulterior a schimbat-o pentru publicitate, unde a lucrat ca Art Director. De-a lungul anilor a trecut spre zona de online, în special web development, user interface și user experience. În 2016 a participat ca voluntar în programul GovITHub.

2-roxana-rugina

Roxana Rugină

este fondatorul Simplon România, o organizație care din 2014 dezvoltă programe de educație digitală pentru copii. Roxana este pasionată de noile tehnologii și de metode de învățare creativă bazate pe experimente practice și joc. În prezent ea coordonează activitatea Impact AI, un think & do tank ce își propune să promoveze utilizarea inteligenței artificiale care are un impact pozitiv pe termen lung în societate.

Vă prezentăm jurații care vor alege cele mai bune aplicații ale noii generații de tineri programatori.

juriu2019_0001_1-Florin-Spataru-Orange-Romania-1

Florin Spătaru

Florin Spătaru este Digital Marketing Manager la Orange România. A absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine din cadrul Universitătii București. A devenit un pasionat de marketing digital din 2004 și a început cu “misterele motoarelor de căutare”, adică SEO și a ajuns la campanii de display pe Snapchat.
Florin vrea să-i ajute pe cei mici să înțeleagă această „brave new world” a tehnologiei digitale și să ducă mai departe lecțiile învățate în școală: e minunat să fii curios, e necesar să despici firul în patru când vine vorba de informații noi, iar cuvintele scrise în orice limbaj, fie el limbaj de programare, sunt prietenii noștri.

juriu2019_0000_2-Roxana-Rugina-fondator-Simplon-Romania-1

Roxana Rugină

Roxana Rugină este Fondator & CEO Simplon România, o organizație care dezvoltă programe de educație digitală pentru copii din 2014. Roxana este pasionată de noile tehnologii și de metodele de învățare creativă bazate pe joc și experimente practice. Până acum a coordonat proiecte precum Digital Kids Cluj, SuperCoders, CodeKids, oferind cursuri pentru 1500 de copii la nivel național.

juriu2019_0005_3-Vlad-Andriescu-1

Vlad Andriescu

Vlad Andriescu este redactor-șef al site-ului start-up.ro, platforma online de informare și educare despre antreprenoriat, startup-uri și inovație. Vlad are o experiență de 8 ani în media, cu experiențe la publicații precum Adevărul, România Liberă sau playtech.ro.
A fost speaker la mai multe evenimente din România, Republica Moldova și Bosnia&Herzegovina, vorbind despre promovarea mediului antreprenorial din România, marketing, inovație și educație. Este câștigător al Premiilor Superscrieri, Categoria “Opinie” în anul 2017.

juriu2019_0004_4-George-Trifan--1

George Trifan

George Trifan este profesor de matematică și informatică la Școala Gimnazială Kids Palace București. Se simte cel mai bine când este în mijlocul copiilor și adolescenților, atunci când are ocazia să îi ajute să își descopere pasiunea pentru informatică și să își atingă potențialul maxim. Este pasionat de călătorii, tehnologie și îi plac mult animalele.

juriu2019_0003_5-Claudiu_Petria-1

Claudiu Petria

După o aventură de 7 ani în agenții de publicitate, proiecte educaționale, International Advertising Association, Romanian Chapter for Young Professional și în multiple proiecte pro bono, Claudiu Petria a co-fondat Questo, jocul prin care descoperi locuri și povești prin rezolvarea de ghicitori.

juriu2019_0002_6-Diana-Popp-1

Diana Popp

Diana Popp este co-fondatoare și vicepreședinte al Smart Everything Everywhere (SEE); Diana a fost Consilier în Cancelaria Prim-Ministrului României, unde a co-coordonat programul GovITHub și Forumul România Digitală -- Industry 4.0
A lucrat cu Direcția Generală a Rețelelor de Comunicare, Conținut și Tehnologie din cadrul Comisiei Europene la Bruxelles la centrele de inovare și impactul tehnologiei asupra democrației. De asemenea, a lucrat cu industria de publicitate și cu Junior Achievement România, unde a fost responsabilă cu învățarea antreprenorială, făcând programe și publicații.
A studiat la Université Catholique de Louvain și are un Masterat în Etică și Politici Publice și la Centrul de Excelență în Studiul Imaginii (CESI – Consorțiul Universitatea București & Universitatea de Arhitectură)

Vă prezentăm jurații care vor alege cele mai bune aplicații ale noii generații de tineri programatori.

Avem premii pentru concurenții câștigători și 50 de locuri gratuite în Academia online SuperCoders.


Roxana Rugină este Fondator & CEO Simplon România, o organizație care dezvoltă programe de educație digitală pentru copii din 2014. Roxana este pasionată de noile tehnologii și de metodele de învățare creativă bazate pe joc și experimente practice. Până acum a coordonat proiecte precum Digital Kids Cluj, SuperCoders, CodeKids, oferind cursuri pentru 1500 de copii la nivel național.

Veronica Dogaru este Corporate Communication Manager la Orange Romania. Cu o experiență de peste 17 ani în comunicare, Veronica se ocupă de dezvoltarea și implementarea strategiei de imagine, comunicare corporativă și responsabilitate socială a companiei. Crede în dezvoltarea sustenabilă a companiei și în implicarea constantă în programe de educație digitală ca bază a pregătirii societății pentru viitorul tehnologizat.

Andreea Albut este Communication Manager la Ubisoft România. Andreea activează de peste 7 ani în domeniul comunicării, în industrii ca IT&C, consumer tech, gaming, FMCG, fashion & beauty. De peste trei ani face parte din echipa Ubisoft, unde dezvoltă proiecte de comunicare internă, Employer Branding și CSR. De-a lungul timpului, a fost implicată în numeroase proiecte educaționale din zona de gaming și susține dezvoltarea tinerelor talente și accesul la educație prin tehnologie.

Livia Fericean este Corporate Citizenship & Public Affairs Manager South-East Europe la Samsung. Cu o experienţă de peste 12 ani în industria comunicării, Livia s-a alăturat echipei Samsung în 2018, coordonând activitatea de responsabilitate socială și afaceri publice a companiei pentru Europa de Sud Est, incluzând România și Bulgaria. Livia este pasionată de călătorii și este o cititoare împătimită. 

George Trifan este profesor de informatică la Școala Metropolitană ARC din București. Se simte cel mai bine când este în mijlocul copiilor și adolescenților, atunci când are ocazia de a-i ajuta să își descopere pasiunea pentru informatică și să își atingă potențialul maxim. Este pasionat de călătorii, tehnologie și îi plac mult animalele.

Gabriela Maalouf este psihoterapeut, consilier școlar și este primul practician NLP din România care s-a specializat în programare neurolingvistică pentru copii și părinți, în Marea Britanie. Îmbinand omul și specialistul, Gabriela a creat o serie de ateliere de dezvoltare personală și profesională, pentru a-i ajuta pe cei ce vor să își atingă potențialul maxim. Proiectul de suflet al Gabrielei rămâne Atelierul de Parenting “Ghidul Familiei Împlinite”, în cadrul căruia îi ajută pe părinți să aibă o comunicare cât mai armonioasă cu copilul lor. Prin combinarea a diverse teorii specifice, a lansat în România teoria Parentingului Personalizat, plecând de la practică și ajungând la teorie. De asemenea, atelierele pentru profesori vin să întregească cercul prin care le putem oferi copiilor de azi o lume mai bună mâine.