×

SuperCoders, ediția 2021

Prin programare poți să construiești lumi noi, să dai frâu liber imaginației și să descoperi oportunitățile nemărginite de învățare pe care ți le oferă tehnologia.

De la lansarea din 2014, SuperCoders s-a transformat într-unul dintre programele de referință pentru direcția educației digitale, pe care noi, la Orange, o sprijinim și prin care contribuim la viitorul tinerei generații.

Programul, ajuns anul acesta la cea de-a VIII-a ediție, este adresat copiilor cu vârste între 10 și 14 ani din toată țara, care au crescut cu acces zi de zi la tehnologie și au învățat intuitiv cum să o folosească.

Mai mult decât simplii consumatori, prin învățarea limbajelor mai simple de programare, aceștia se pot transforma în creatori de noi universuri, în lideri care au viziunea proiectului pe care și-l doresc. Aceasta este puterea SuperCoders.


intro-supercoders2020

Concursul național

Felicitări celor 370 de coderi din toate colțurile țării care au înscris animațiile în Concursul Național SuperCoders 2021.

Juriul ediției 2021 a ales cele mai bune 50 de lucrări și cele mai creative șase animații ale ediției, care au fost răsplătite cu premii cool și produse Orange. Toți cei 50 de copii care au câștigat admirația juriului au trecut la nivelul următor: Academia online.

Premiile-concursului-editia-VIII

Premiul I - Jugrastan Florina*
Premiul II - Alecsă Viorica Geta*
Premiul II - Vasilache Loredana Petrina*
Premiul III - Smatoc Mihail*
Premiul III - Teleman Violeta*
Premiul III - Dogaru Florin*

*numele reprezentantului legal al copilului câștigător

Vezi lista extinsă a câștigătorilor care au mers mai departe în Academia online și au intrat în modulul avansat de 12 săptămâni. Alături de mentorii Simplon România, aceștia au învățat limbajul de programare JavaScript.

Citește regulamentul Concursului și află cine au fost jurații acestei ediții.

Povestea ediției 2021 a Concursului, pe care participanții au continuat-o prin crearea propriei povești în Scratch, a fost:

Coder tocmai se pregătește să candideze pentru Board-ul de conducere al Alianței Planetelor Libere din Galaxia Andromeda când primește un apel intergalactic de la Saitama, unul dintre prietenii cei mai apropiați:

Saitama: Coder, Terra are nevoie de tine!

Coder: Ce s-a întâmplat?

Saitama: Pământenii se luptă cu o pandemie și au nevoie de acces nelimitat și rapid la Internet pentru a-și continua activitățile, de la distanță. Unii dintre ei locuiesc în locuri izolate și nu își pot continua studiile, iar în orașele mari, fluxul de informații este prea mare și sunt șanse ca rețeaua să cedeze curând. Plus, pământenii au parte de tot mai multe atacuri cibernetice și trebuie să găsim o soluție ca să-i protejăm.

Coder: Și ce te gândești că ar fi de făcut?

Saitama: Din păcate eu trebuie să zbor pe Arrakis și soluția este TARDIS, mașina timpului. Tu ești printre puținii care știu să o programeze. O călătorie în viitorul Terrei te va ajuta să revii în prezent cu soluția pentru a-i conecta și proteja pe toți pământenii.

Zis și făcut, curajosul Coder s-a îmbarcat în nava sa spațială cu destinația clară:......"


Citește regulamentul Concursului și află cine sunt jurații acestei ediții.

16327-w3w9qqf3pt-1

Calendarul ediției

11 octombrie
Lansarea înscrierilor

18 noiembrie, ora 23 59
Termen limită pentru înscrieri în concurs

19 noiembrie – 08 decembrie
Evaluarea înscrierilor de către Juriu

09 decembrie
Publicarea câștigătorilor

20 ianuarie 2022
Începe Academia online SuperCoders

*După publicarea listei câștigătorilor, termenul pentru înregistrarea eventualelor contestații este 10 decembrie, ora 23 59. Acestea trebuie trimise către csr@orange.ro și trebuie să conțină motivul pentru care se dorește reevaluarea, în conformitate cu regulamentul. Clasamentul final în urma contestațiilor va fi publicat pe 15 decembrie.