×

SuperCoders, ediția 2020

Programul SuperCoders, organizat anual din 2014, este o inițiativă #PentruMâine prin care contribuim la educația digitală și la viitorul tinerei generații. Dezvoltat împreună cu Simplon România, programul SuperCoders se adresează copiilor cu vârste între 10 și 14 ani și are trei etape:

  • Caravana SuperCoders - o serie de ateliere de introducere în programare;
  • Concursul național SuperCoders - competiție de animații create de copiii cu vârste între 10 și 14 ani din toată țara;
  • Academia online SuperCoders - modul online avansat de programare, adresat primilor 50 de câștigători ai Concursului național.

Citește mai multe despre misiunea și edițiile trecute ale SuperCoders în secțiunea Despre program.

Concursul național

Felicitări tuturor copiilor care au participat la ediția 2020 a Concursului Național, am înregistrat peste 330 de înscrieri din toate colțurile țării.

Juriul ediției 2020 a decis care sunt cele mai bune animații și cine dintre câștigători a urcat pe locurile de pe podium. Premiile au constat în produse Orange pentru primele trei locuri de pe podium, iar primii 50 de copii au mers mai departe în Academia online.

premii-concurs

Premiul I - Sasha Vovcenco
Premiul II - Alecsă Viorica-Geta*
Premiul II - Lazăr Elena*
Premiul III - Antochi Irina*
Premiul III - Jugrastan Florina*
Premiul III - Dughie Karla Daniela*

*numele reprezentantului legal al copilului câștigător

Vezi lista extinsă a câștigătorilor care au mers mai departe în Academia online - unde au urmat un curs gratuit de Python timp de 12 săptămâni - și punctajele oferite de juriu animațiilor înscrise.

Povestea ediției 2020 a Concursului, pe care participanții a trebuit să o continue prin crearea propriei povești în Scratch, a fost:

Aflat pe Pământ, Coder se găsește într-un impas spațio-temporal. Pământul are nevoie de el, dar la fel și prietenul lui, Tassadar, de pe planeta Aiur. Sistemul de poziționare globală (GPS) a căzut. Perturbarea fluxurilor de date de la sateliți a dat peste cap activitățile din toate colțurile pământului. În același timp, Selendis, a fost răpită de pe planeta Aiur de o civilizație necunoscută.
Coder a jurat pe Codexul din imperiul Quarian (pe care îl purta mereu cu el, așa cum cere Ordinul SuperCoders) că îi va ajuta atât pe pământeni, cât și pe aiurieni să iasă din impas. Cum va reuși să rezolve două situații în Univers, în același timp? Ei bine, curajul, fizica și tehnologia îl vor ajuta pe Coder să…

Citește regulamentul concursului și află cine au fost jurații acestei ediții.