Să oferi o nouă viață vechiului tău telefon mobil e ca o joacă

La Orange, știm că inovația înseamnă progres atât timp cât contribuie la dezvoltarea oamenilor, a societății și a planetei. Ne propunem ca performanța afacerii noastre să se măsoare, pe lângă criterii economice, și în promisiuni împlinite față de societate și de mediu.

Află mai multe despre produsele și serviciile noastre prietenoase cu planeta și despre cum urmărim și controlăm consumul de resurse naturale în activitatea noastră.

Alătură-te eforturilor Orange și oferă o nouă viață telefonului tău, cu ajutorul programelor noastre.

Orange contribuie la o planetă mai verde

Participă la quiz și află mai multe despre inițiativele noastre green | Participă

Concursul cu premii s-a încheiat pe 5 noiembrie | Vezi lista câștigătorilor

img-quiz


Soluții pentru economia circulară

Telefonul tău are un impact asupra mediului de-a lungul întregii sale vieți. Ai la îndemână programe care să te ajute să îi reduci efectele negative.


Buy-Back, beneficii pentru tine și pentru planetă

Dacă ai un telefon pe care nu îl mai folosești, vino cu el în Orange shop sau Orange store și primești pentru el un voucher de minim 10 EUR pe care îl poți folosi la achiziția unuia nou. Astfel obții un discount și contribui la binele planetei.

De la lansarea programului, în 2009, colectăm anual 200.000 de telefoane, echivalentul a 14 tone. Din cantitatea totală, aproximativ 85% dintre produse sunt trimise la reciclare, restul sunt recondiționate și revândute de partenerul cu care colaborăm.

Află mai mult

anim-buyback

Reciclare

Dispozitivele tale vechi își găsesc la noi drumul spre reciclare

Poți recicla electronicele mici în oricare dintre magazinele noastre Orange shop. Vei găsi un spațiu dedicat unde poți aduce: telefoane, tablete, încărcătoare, căști.

În felul acesta îți punem la dispoziție un mod responsabil de a renunța la device-urile ajunse la finalul ciclului lor de viață. Lunar, cantitățile strânse sunt colectate și evaluate de către partenerii noștri și redirecționate pentru a fi valorificate sau reciclate.

„Recondiționate”, etichetă pentru telefoane salvate

Le poți cumpăra pentru că prețul este foarte atractiv sau pentru că știi că sunt mai responsabile cu mediul și presupun un consum mai scăzut de noi resurse. Indiferent de motivele tale, din 2013 la Orange găsești o secțiune online dedicată telefoanelor recondiționate.

Acestea au trecut printr-un control riguros al calității înainte să fie repuse în vânzare și au garanție 12 luni. Cu ușoare semne că au trecut înainte, pentru scurt timp, prin mâinile unor clienți care apoi s-au răzgândit, aceste telefoane au fost salvate de la distrugere și reintroduse în circuit printr-un proces complex de revalorificare.

Dacă te interesează urmărește constant magazinul online, pentru că stocurile se termină rapid!

Află mai mult

recondition

repair

O nouă viață pentru telefonul tău în Care Centers

Este firesc să ne atașăm de lucrurile care sunt importante pentru noi și să vrem să le păstrăm aproape în cea mai bună formă cât mai mult timp. Mai ales că un comportament responsabil înseamnă mai degrabă să repari decât să cumperi din nou.

Dacă ai nevoie să îți menții telefonul performant sau pur și simplu acesta are nevoie de reparații tehnice, te așteptăm într-unul dintre Care Center-urile Orange.

Încă din 2009 ai un ”one stop shop” pentru toate probleme pe care le poți întâmpina pentru device-urile tale, de la servicii tehnice de reparații, până la operațiuni de setare sau obținerea de back-up pentru date.

Află mai mult

eSIM - te conectezi la rețea fără a genera deșeuri din plastic

În grija noastră față de mediu luăm în calcul cele mai mici aspecte.

În premieră pe piața telecom din România, din 2019 ai la dispoziție device-uri compatibile cu tehnologia eSIM. Astfel ai conectivitate mobilă, fără a avea nevoie de o cartelă SIM și deci fără a genera deșeuri din plastic.

Mai mult, din 2016, abonații noi și clienți care solicită o schimbare de SIM beneficiază de formatul Half ID, iar din 2021 vom introduce acest format și pentru pachetele PrePay. Ce are diferit un SIM Half ID față de unul obișnuit? Am păstrat aceeași performanță, dar am înjumătățit dimensiunile suportului din plastic pe care este montat SIM-ul.

Află mai mult

eSIM


Contribuim împreună la consumul eficient de resurse

U307747_medium-1

Rețea eficientă energetic

Acoperirea și calitatea rețelei sunt esențiale pentru Orange, însă la fel de importante sunt și impactul activităților noastre asupra mediului înconjurãtor, asupra sănătății angajaților noștri și a oamenilor în general. Așa că încercăm, și până acum chiar reușim, să excelăm în ambele direcții.

Află mai mult

Alege factura electronică și salvează copaci

Alege să primești pe e-mail în format electronic factura de servicii Orange și contribuie la reducerea consumului de hârtie.
În contul tău My Orange poți vedea oricând factura detaliată, iar plata este mereu la un click distanță, astfel încât tu să câștigi mai mult timp liber pentru tine.

Află mai mult

Infografic_e-invoice-2

Mersul pe bicicletă este sănătos și prietenos cu mediul

Colegii noștri au la dispoziție biciclete și trotinete electrice pentru a ajunge rapid dintr-un loc în altul. Flota Orange înseamnă 17 biciclete în Timișoara, 8 biciclete și 7 trotinete electrice în Cluj Napoca, pe care colegii le găsesc mereu în fața sediilor noastre pentru plimbări urbane sau pentru tranzitul zilnic spre casă. Mai mult decât atât, colegii din București beneficiază din 2012 de un program de închiriere.

De asemenea, abonații Orange au acces rapid la închirierea de biciclete și trotinete electrice în orașele din rețea cu aplicația mobilă I’Velo dezvoltată de Green Revolution. Accesul este simplu, prin sistemul smart de autentificare cu numărul de telefon.

Află mai mult

Mașini cu emisii 0 pentru deplasările în interes de serviciu

Orange a fost prima companie din țară care a adăugat mașini electrice în flotă, încă din 2015.

Mașinile Renault ZOE cu emisii 0 sunt folosite de către colegii din București pentru drumurile urbane în interes de serviciu. Planurile de dezvoltare cuprind înlocuirea cu modele mai moderne și creșterea numărul total al mașinilor din flotă.

Pentru restul flotei auto respectăm un obiectiv de menținere constantă a consumului de combustibil la mai puțin de 80k litri/lună/flotă, care a fost atins în 2019 cu o medie de 77.97k litri/lună/flotă.

Smart city, eficiență prin conectivitate

Infrastructura digitală a unui smart city înseamnă soluții inteligente de eficientizare a ritmului orașului, de îmbunătățire a calității vieții cetățenilor și de folosirea sustenabilă a resurselor, fie că vorbim despre apă, energie electrică, termică sau combustibili.

Într-un oraș inteligent, cetățenii au acces în timp real la informații despre calitatea aerului, siguranța spațiilor de recreere, situația transportului public, disponibilitatea locurilor de parcare sau a evenimentelor culturale. Mai mult, aceștia pot comunica eficient și sigur cu autoritățile, prin instrumente de comunicare dedicate.

Prin Orange Business Services, divizia noastră de business, oferim soluții smart city adaptate fiecărui oraș, luând în calcul nevoile cetățenilor, afacerilor și autorităților locale.

Află mai mult

Infografic_smart-city-3

Clădiri mai verzi pentru angajații noștri

Chiar dacă cel mai des suntem asociați cu portocaliul, ne place să lucrăm în clădiri verzi. Peste 1.600 dintre angajații noștri lucrează încă din 2015 într-o clădire din București echipată cu tehnologii ecologice.

Aceasta a primit certificare Gold din partea LEED (Leadership in Energy and Environmental Design), cel mai răspândit sistem de rating pentru clădirile verzi, datorită unor tehnologii precum: fațada eficientă energetic - care se încălzește mai puțin vara și scade necesarul de aer condiționat -, aportul crescut de aer proaspăt, pentru un mediu de lucru sănătos, sistemele de iluminat eficiente energetic, echipate cu senzori de mișcare și de intensitate sau stațiile de încărcare din parcarea subterană pentru mașinile electrice.

Alte măsuri luate de Orange România pentru a reduce consumul de resurse în sediile sale se referă la colectarea de apă de ploaie, împreună cu apa menajeră de la lavoare, care sunt utilizate pentru irigare și pentru toalete.

Totalul de electricitate consumat în 2019 pentru activități terțiare (sedii, call centers, shop-uri) a fost de 12,32 GWh.

img-cladiri-verzi

img-colectare-selectiva-

Gestionăm responsabil deșeurile în toate spațiile noastre

În toată organizația avem implementat un sistem de management al mediului conform cu standardul ISO 14001, care setează cadrul pentru politici unitare și pentru urmărirea performanței noastre de mediu.

Gestionăm deșeurile cu respectarea normelor de protecție a mediului și conform cerințelor impuse de legislația națională și cea europeană. Ne-am concentrat mai ales asupra colectării selective a deșeurilor pe care le generăm, dar am depus și eforturi pentru instruirea angajaților în vederea conștientizării importanței colectării selective.

Ne atingem anual obiectivul de valorificare 100% pentru fiecare categorie de deșeu valorificabil - echipamente electrice și electronice, tonere de imprimante, baterii, acumulatori, hârtie, carton și materiale plastice.