×

Niciun giga nu se pierde

Educație digitală pentru toți și tehnologie responsabilă

Te conectăm cu lucrurile frumoase din viață: familia ta, prietenii tăi, afacerea ta, jocuri și distracție... astfel încât tu să ai experiențe cât mai plăcute. Te ajutăm să afli care sunt riscurile navigării online și să eviți o utilizare periculoasă a tehnologiei.

Ne asumăm un rol activ în sprijinirea familiilor și a copiilor în utilizarea serviciilor digitale, precum și a profesorilor și a elevilor în integrarea tehnologiei în procesul de predare și evaluare.

Numărul de utilizatori ai mediului online, de la mare la mic, este într-o continuă creștere, precum nevoile acestora de a avea acces la cele mai noi informații, indiferent de zona în care se află și de a naviga pe internet în siguranță. Ne dorim ca serviciile noastre să fie accesibile unui număr cât mai mare de utilizatori, astfel încât beneficiile lumii digitale să devină realitate pentru toate vârstele și să contribuie la dezvoltarea de noi competențe pentru generațiile tinere.


Descoperă programele noastre de educație digitală

img-supercoders

SuperCoders: copiii învață programare

Din 2014 organizăm anual programul SuperCoders, destinat copiilor cu vârste între 10 și 14 ani care învață astfel primii pași în programare cu ajutorul platformelor online de coding. După șase ediții, programul numără peste 1600 de beneficiari direcți.

Află mai multe

img-digitaliada

Programul Digitaliada al Fundației Orange

Lansat în 2016, Digitaliada este un program de educație digitală ce încurajează folosirea la clasă a metodelor de lucru interactive și a conținutului digital educațional, pentru a crește performanțele școlare ale elevilor. La nivel național, prin platforma online sunt puse la dispoziția publicului resurse digitale ce pot fi utilizate în procesul de predare-învățare-evaluare. În plus, la nivel rural, 50 de școli gimnaziale beneficiază de laboratoare digitale complet echipate și de conținut educațional digital pentru orele de matematică și informatică.

Află mai multe

img-oferta-de-nota-10

Oferta de nota 10: opțiune PrePay pentru olimpici

În 2015 a fost lansată prima ofertă PrePay din portofoliul Orange al cărei mecanism contribuia la susținerea educației din România. Peste 200 000 de clienți au activat oferta prin intermediul căreia cei 43 de elevi de clasa a IX-a care au obţinut cel mai mare punctaj la etapa judeţeană a Olimpiadei de matematică au primit burse în valoare totală de 100 000 EUR pentru recompensarea meritelor și susținerea performanței.

Află mai multe

img-parenting-digital

Campanii de conștientizare

Cum universul online prezintă și riscuri pentru utilizatori, prin campanii de conștientizare am atras atenția asupra importanței parenting-ului digital. Am realizat cercetări pentru a afla mai multe despre interesele părinților în ceea ce privește utilizarea internetului în condiții de siguranță de către copii, am promovat informații actuale despre parenting digital, despre hărțuire și violență online și despre protecția datelor cu caracter personal.

Află mai multe

Împreună am oferit net școlilor din mediul rural


Fiecare dintre cele 20 de școli a fost echipată cu câte 5 routere și 5 abonamente de internet valabile 12 luni, până în noiembrie 2020.

Poți vedea pe hartă care sunt școlile care au fost incluse în program.

Școli participante

Educația și, în special, educația digitală este o direcție prioritară pentru programele de responsabilitate socială ale Orange România. De-a lungul timpului, cauza susținută de către noi a devenit din ce în ce mai relevantă pentru societate, astfel încât în prezent ne bucurăm că avem alături parteneri de încredere.

Cu ajutorul Fundației Orange și al Organizației Salvați Copiii am reușit să identificăm acele 20 de școli pe care să le includem în campanie și care să beneficieze de internet gratuit timp de 12 luni.


logo-fundatia-orange
Prin programul Digitaliada al Fundației Orange, 5500 de elevi din 50 de școli gimnaziale din mediul rural învață în laboratoare digitale dotate cu tablete, pentru ca fiecare elev să poată lucra individual în timpul orei, cu laptop pentru profesor și videoproiector pentru clasă. Împreună cu echipamentele, aceștia primesc un pachet complet de aplicații adaptate curriculei, materiale digitale și planuri de lecții pentru a susține învățarea matematicii și TIC-ului, cu ajutorul tehnologiilor digitale.
La nivel național, Fundația Orange susține educația digitală prin platforma online www.digitaliada.ro și printr-un concurs de materiale digitale desfășurat anual, ce premiază pasionații care dezvoltă conținut educațional original și open source.

Fundația Orange


logo-salvati-copii
Ora de Net este un program european derulat de Organizația Salvați Copiii, ce promovează utilizarea internetului de către copii și adolescenți într-un mod creativ, util și sigur. Programul este derulat în România încă din 2008, iar în acest timp peste 399.000 de copii și 100.000 de părinți și profesori au fost implicați direct în activități educaționale, în timp ce 7.000 de copii au beneficiat de informare și consiliere și mai mult de 6.400 de sesizări au fost făcute prin linia specială pentru raportarea conținutului ilegal.

Salvați copiii


Ce spun directorii din cele 20 de școli despre implicarea în campanie?

pic-zagra-bistrita-nasaud

Școala Gimnazială "Nicolae Drăganu" | Zagra | Bistrita Nasaud

Prin realizarea de ore de predare și evaluare cu ajutorul calculatorului și al internetului elevul are posibilitatea de a participa mult mai activ la orele de curs, fiind mai interesat pentru că profesorul s-a preocupat să găsească o "limbă" comună pentru a comunica.

Director Prof. Feldrihan Viorel

pic-vanatori-neamt-liceul-tehnologic

Liceul Tehnologic "Arhimandrit Chiriac Nicolau” | Vînători-Neamț | Neamț

Utilizarea tabletelor, a calculatorului şi a internetului permit o înţelegere mult mai bună a materiei într-un timp mai scurt, permit elaborarea de către cadrele didactice a unor teste, materiale pentru lecții ce dezvoltă creativitatea elevilor. Se pot realiza recapitulări, scheme atractive, animate care să ducă la reţinerea mai rapidă a informaţiei esenţiale, se pot realiza jocuri didactice în scopul aprofundării cunoştinţelor şi dezvoltării abilităţilor practice

Prof. Elena Petrariu

pic-tulnici-vrancea

Școala Gimnazială “Ion Diaconu” | Tulnici | Vrancea

Într-o lume tot mai tehnologizată, elevii trebuie să învețe să utilizeze internetul într-un cadru sigur, astfel încât să își poată dezvolta abilitățile digitale, atât de necesare secolului în care trăim. Ne dorim pentru elevii noștri un mediu propice care să permită dezvoltarea unor competențe noi, dar și utilizarea cu ușurință a internetului, într-un mod creativ și sigur.

Director Prof. Ciută Daniela

pic-piscu-galati

Școala Gimnazială “Dimitrie Luchian” | comuna Piscu | Galați

În doar cîteva secunde pot vizualiza cu elevii un preparat microscopic cu o rezoluție maximă, pot vizita un parc acvatic unde pot admira jocul delfinilor, pot "păși" pe culoarele virtuale ale muzeului Louvre sau mă pot plimba pe străzile Lon

Află mai multe