×

Ediție specială SuperCoders online

Educație digitală la o ediție specială SuperCoders

Primăvara anului 2020 a fost o perioadă tulbure pentru părinți și copii, care s-au confruntat cu schimbări apărute de pe o zi pe alta. Mediul online a fost pentru mulți dintre noi o metodă de a păstra legătura la distanță cu cei dragi și pentru cei mici o portiță de evadare spre un univers mai animat.

Cu gândul de a veni în sprijinul părinților și copiilor din România în contextul pandemiei și al izolării, în luna aprilie am lansat o ediție specială a SuperCoders, sub forma unor webinare susținute de către trainerii de la Simplon România. În parteneriat cu aceștia, organizăm anual SuperCoders încă din 2014 și până acum peste 2400 de copii au învățat noțiuni introductive în Scratch datorită programului.

În cadrul acestei ediții speciale, personajul Coder i-a provocat pe copii să rezolve o nouă misiune intergalactică și peste 350 de copii din toată țara i-au venit în ajutor. Cu ajutorul platformei Scratch cei mici au învățat să construiască propria animație, pornind de la o poveste dată.

Seria de cursuri online a făcut parte din campania Fiecare gest contează prin care am intervenit în sprijinul comunității din România în contextul pandemiei.

Iată o selecție a animațiilor realizate de copii la webinarele SuperCoders.

**Programul SuperCoders este o inițiativă #PentruMâine și face parte din strategia de responsabilitate socială a Orange România, a cărei misiune este de a construi un viitor mai bun pentru oameni, societate și planetă, cu ajutorul tehnologiei. **

Coder, cavaler al Ordinului SuperCoders, zboară către o nouă destinație intergalactică: TOI 1338b, o planetă circumbinară. Auzise că este o nouă planetă identificată de un băiat de 17 ani, Wolf Cukier, în internship-ul său susținut la NASA. TOI 1338b îi amintea de Tatooine, planeta mamă a lui Anakin și Luke Skywalker, personaje din filmul lui preferat.

Coder avea misiunea clară să fie primul din Univers care privește 2 răsărituri și 2 apusuri într-o singură zi. În călătoria sa de ani-lumină, nava a intrat într-un vortex temporal care l-a purtat pe Coder în timp. Dându-și seama de oportunitatea unică pe care o are, hotărăște să rescrie istoria cu ajutorul tehnologiei indiferent unde va ajunge în trecut. Și iată că vortexul l-a purtat pe Coder în ...


Te-ar mai putea interesa și:

Ce tip de părinte ești când vine vorba de tehnologie? | Pentru Mâine | Orange
Ca părinte, în ziua de azi te confrunți cu o provocare pe care părinții tăi nuau avut-o niciodată: cum să îți ghidezi copiii în mediul online. Care suntregulile de bază? Cum discuți despre timpul petrecut pe net cu cei mici și cuadolescenții? Fă testul și află ce tip de părinte ești. -----------…
Timpul petrecut pe net. Cât de mult e prea mult? | Pentru Maine | Orange
Dacă te simți obosit/ă sau ți se pare că ideile îți vin mai greu, este timpul săiei măsuri. Epuizarea digitală este un fenomen în creștere, care ne afecteazădin ce în ce mai mult. Navigarea pe net timp de câteva ore bune pe zi esteobositoare atât pentru copii, cât și pentru adulți. Comparabilă cu…
Code Kids Fundația Progress
Deși SuperCoders crește de la an la an, simțim nevoia să facem mai mult. Așa că îi sprijinim pe cei de la Asociația Progress să implementeze cluburi de coding in bibliotecile publice din Romania, în cadrul programului CODE Kids.