Ediție specială SuperCoders online

Universul online este un loc ideal pentru a lăsa liberă imaginația copiilor.

Personajul Coder i-a provocat pe copii să rezolve împreună o nouă misiune intergalactică și ne bucurăm că peste 350 de copii din toată țara i-au venit în ajutor.

Astfel, timp de trei săptămâni, programul SuperCoders s-a mutat în online în cadrul unei ediții speciale de webinare gratuite. Cu ajutorul platformei Scratch și a îndrumărilor primite de la partenerii noștri, trainerii Simplon România, cei mici au învățat să construiască propria animație.

Vom publica pe această pagină cât de curând o selecție a animațiilor construite de copii.
Mulțumim tuturor participanților, părinți și copii, și vă așteptăm și la următoarele ediții ale programului SuperCoders!

Programul SuperCoders este o inițiativă #PentruMâine și face parte din strategia de responsabilitate socială a Orange România, a cărei misiune este de a construi un viitor mai bun pentru oameni, societate și planetă, cu ajutorul tehnologiei.


Povestea din Ediția specială SuperCoders, pe care cei mici au dezvoltat-o împreună în cadrul cursului, a fost:

Coder, cavaler al Ordinului SuperCoders, zboară către o nouă destinație intergalactică: TOI 1338b, o planetă circumbinară. Auzise că este o nouă planetă identificată de un băiat de 17 ani, Wolf Cukier, în internship-ul său susținut la NASA. TOI 1338b îi amintea de Tatooine, planeta mamă a lui Anakin și Luke Skywalker, personaje din filmul lui preferat.
Coder avea misiunea clară să fie primul din Univers care privește 2 răsărituri și 2 apusuri într-o singură zi. În călătoria sa de ani-lumină, nava a intrat într-un vortex temporal care l-a purtat pe Coder în timp. Dându-și seama de oportunitatea unică pe care o are, hotărăște să rescrie istoria cu ajutorul tehnologiei indiferent unde va ajunge în trecut. Și iată că vortexul l-a purtat pe Coder în ...


Te-ar mai putea interesa și:

Ce tip de părinte ești când vine vorba de tehnologie? | Pentru Mâine | Orange
Ca părinte, în ziua de azi te confrunți cu o provocare pe care părinții tăi nu au avut-o niciodată: cum să îți ghidezi copiii în mediul online. Care sunt regulile de bază? Cum discuți despre timpul petrecut pe net cu cei mici și cu adolescenții? Fă testul și află ce tip de părinte ești. -----------…
Timpul petrecut pe net. Cât de mult e prea mult? | Pentru Maine | Orange
Dacă te simți obosit/ă sau ți se pare că ideile îți vin mai greu, este timpul să iei măsuri. Epuizarea digitală este un fenomen în creștere, care ne afectează din ce în ce mai mult. Navigarea pe net timp de câteva ore bune pe zi este obositoare atât pentru copii, cât și pentru adulți. Comparabilă cu…
Code Kids Fundația Progress
Deși SuperCoders crește de la an la an, simțim nevoia să facem mai mult. Așa că îi sprijinim pe cei de la Asociația Progress să implementeze cluburi de coding in bibliotecile publice din Romania, în cadrul programului CODE Kids.