

Distracția offline
face binele online
Mai puțin scroll pe net, mai mult timp cu prietenii.
Hello! Aici înveți cum să folosești tehnologia cu bucurie și măsură. Descoperă idei simple care te ajută să te simți bine și în lumea digitală, dar și în cea reală – pentru că online-ul te poate inspira, învăța și pregăti pentru super momente offline, alături de prieteni și familie. Însă tot de aici vei afla ce poți face ca să fii în siguranță, cum să găsești răspunsuri la întrebările tale și să te descurci în cazul unei situații neplăcute.
Resurse pentru o lume digitală mai sigură și mai responsabilă.
Tu cât de bine le ai cu lumea online
Completează quiz-ul de mai jos, ca să afli cum e cu cyberbullying-ul
și ce să faci când te prinde telefonul și trece timpul fără să-ți dai seama.
David Popovici susține #ForGoodConnections:
Ce relație are David Popovici cu tehnologia și cum se ferește de cyberbullying?
Despre cyberbullying și siguranță online
Relația ta cu tehnologia
Corpul tău se simte bine când ai o relație echilibrată cu tehnologia
Știi ce se întâmplă când ai o relație echilibrată cu telefonul, tableta sau laptopul? Dormi mai bine dacă lași ecranele deoparte cu cel puțin o oră înainte de culcare. Ochii tăi sunt mai odihniți dacă din 20 în 20 de minute te uiți pentru 20 de secunde undeva departe. Ține ecranele la nivelul ochilor – așa îți protejezi gâtul și ai o postură sănătoasă.
Și cel mai important: nu uita să te miști, să te joci și să te vezi cu prietenii. Distracția offline face binele online – când corpul e activ și mintea se bucură de pauze reale, totul devine mai echilibrat și mai plăcut.


Distracție și online, și în offine
Ce înveți azi pe Internet poate deveni superputerea ta în viața reală. Cum? Poți urmări tutoriale video ca să înveți să cânți la chitară și apoi să impresionezi pe toată lumea la o petrecere. Poți descoperi cursuri online de robotică, care îți dezvoltă creativitatea și te învață să construiești și tu propriile prototipuri. Cu aplicațiile de limbi străine înveți engleza mai ușor și ajungi primul din clasă, iar dacă vrei să ieși cu prietenii, online afli rapid ce evenimente faine se întâmplă în oraș.
Telefonul Copilului
Sunt o mulțime de lucruri interesante pe internet. Poți să te joci, să-ți faci prieteni sau să înveți ceva nou. Dar, din păcate, în nu toată lumea e prietenoasă. Te poți confrunta chiar cu cyberbullying-ul, adică hărțuirea online.
E important să știi cum să te protejezi de partea asta mai puțin bună a internetului. Dacă te confrunți cu o situație de hărțuire sau alte forme de abuz online, contactează-i pe cei de la Asociația Telefonul Copilului și vei primi toată susținerea de care ai nevoie:
Poți suna la 116111 (apel gratuit oferit de Orange), poți scrie la 116111@telefonulcopilului.ro și poți afla mai multe pe 116111.ro
Contacte utile
Dacă vă confruntați cu o situație de hărțuire sau alte forme de abuz online, apelați linia europeană pusă la dispoziție de Asociația Telefonul Copilului, proiect susținut de Orange Romania:
- apel gratuit oferit de Orange - 116 111
- adresa de email - 116111@telefonulcopilului.ro
- platforma online - 116111.ro
Dacă copilul tău este victima cyberbullying-ului, este important să acționezi rapid pentru a-l proteja.
Pentru sesizarea unor posibile cazuri de trafic de persoane, puteți apela linia Telverde oferită gratuit de Agenția Națională împotriva Traficului de Persoane (A.N.I.T.P.) - 0800 800 678.
Apelul către 116 111 este oferit gratuit de Orange Romania. Poți afla mai multe informații despre cyberbullying și pe telefonulcopilului.ro/