×

Program de dezvoltare profesională

În fiecare zi înveți ceva pentru mâine

Mă aflam în holul clădirii în care își are sediul Orange, plin de entuziasm dar și epuizat după un interviu „la nivel înalt”, cum zicem noi uneori prin redacție. Știți cum e: genul acela de întâlnire cu un om pe care îl respecți pentru ceea ce a realizat în cariera profesională și te străduiești să-ți ții emoțiile în frâu și să-ți dozezi curiozitatea. M-am dus țintă la cafenea, căci era abia amiază, iar ziua se anunța lungă.

Cum așteptam să-mi vină rândul, încă mă gândeam la discuția pe care am avut-o, la personalitatea puternică a celui pe care tocmai îl intervievasem, recapitulam în minte momentele bune și ezitările pe care le-am avut când... îi aud din nou vocea. OK, mi-am spus, chiar am nevoie de o cafea... și totuși, întorcîndu-mă, descopăr că omul de care abia mă despărțisem chiar era în spatele meu.

Așteptând la rând la cafenea, managerul avea o discuție pe teme de digital learning cu unul dintre colegii săi mult mai tineri. Și se pare că acesta nu se temea să-l contrazică, argumentându-și propria viziune. Văzând că privesc uimit, managerul mi-a explicat: „Deși, teoretic, eu sunt șeful, practic învățăm tot timpul, orice poziție am ocupa. Și, de fapt, se pare că mai tânărul meu coleg are dreptate și chiar o să mă întorc la platforma de learning, să-mi verific niște idei.”

Așa a început un fel de al doilea interviu, la o cafea de data aceasta, despre platformele de learning care cuprind informații și cursuri pentru angajații Orange, programul I, Digital pentru dobândirea competențelor digitale, precum și Start IT, programul de dezvoltare a competențelor de IT pentru angajații care vor să se reorienteze în carieră.

un jurnalist care nu va înceta niciodată să bea cafea și să învețe

Platformele de learning

Învățarea ne ajută să devenim cine ne dorim. Așa că ne ajutăm angajații să învețe ce vor, când vor și de unde vor. Manager sau nu, aceștia au la dispoziție cursuri specializate pe jobul lor sau cursuri specializate pentru fiecare nevoie. Orice angajat se poate înscrie în platforma Orange Learning și are astfel la dispoziție mii de cursuri online pe care le poate accesa chiar și de acasă sau de la cafenea, prin programul remote learning.

I, Digital

Tehnologia ne „digitalizează” pe toți, însă nivelul la care dorim să ajungem depinde doar de noi. I, Digital este un program de dezvoltare prin care angajații Orange România din toate departamentele vor dobândi competențe digitale aplicabile în activitatea zilnică și le vor promova în departamentele din care fac parte.

Start IT

Pentru angajații care vor să ajungă mai sus, mai repede, pe scara cunoștințelor și abilităților digitale, a fost creat Start IT, programul de dezvoltare accelerată în zona de competențe IT. Inițiativa a fost concepută pentru colegii care își doresc o reorientare de carieră în această direcție.