×

Noi îi susținem ca tu să fii în siguranță online

Cine ne protejează de atacurile cibernetice?

Creștere de 18% a numărului atacurilor cibernetice asupra companiilor și administrațiilor publice din mai multe industrii din România, peste 75.000.000 de evenimente de securitate cibernetică la nivel național și un deficit de peste 347.000 de specialiști în Europa sunt cifre pentru anul 2023 care ne arată că navigăm într-o lume digitală în care avem nevoie de experți și instrumente pentru a ne proteja.

Specialiștii în securitate cibernetică sunt aici pentru ca noi să fim în siguranță pe net. Poți să te gândești la ei ca la paramedici, mereu pregătiți să acorde primul ajutor și să se asigure că nu vor mai avea loc alte „accidente”. Sau ca la detectivi care investighează și analizează „indicii” ale atacurilor informatice, pentru a le preveni. Sau ca la SuperCybers!

Gata să fii SuperCyber? Orange e alături de tine.

Orange România este primul operator local de telecomunicații care s-a implicat în dezvoltarea, organizarea și susținerea celor mai importante competiții naționale de securitate cibernetică.

Datorită eforturilor partenerilor, anul trecut, peste 3.300 de tineri s-au înscris în competițiile din România. Alege competiția care ți se potrivește și ai șansa de a reprezenta România la Campionatul European de Securitate Cibernetică.

unbreakable.png

UNbreakable România
UNbreakable România, powered by Orange și Bit Sentinel, este programul prin care elevii de liceu și studenții fac primul pas către o carieră în securitatea cibernetică.
Prin competiții individuale și de echipă, acces gratuit la resurse, ghiduri și webinare, precum și mentorat din partea experților în domeniu, participanții își dezvoltă cunoștințele în securitate cibernetică.
Primii 6 câștigători ai concursului individual se califică automat în finala RoCSC.
Află mai multe

rosc.png

Campionatul Național de Securitate Cibernetică (RoCSC)
Competiția națională lansată în 2017 și în care Orange România se implică din poziția de Gold partner susține tinerele talente în securitate cibernetică. Cei mai buni 10 concurenți ai lotului național participă în finala Campionatului European de Securitate Cibernetică și au parte de stagii specializate de pregătire, premii, mentorat cu specialiști în securitate cibernetică, precum și oportunități de angajare în domeniu.
Află mai multe

osc.png

Olimpiada Națională de Securitate Cibernetică (OSC)
Prima ediție a olimpiadei dedicată liceenilor pasionați de securitate cibernetică are loc în 2024, iar Orange este unul dintre inițiatori.
În cadrul etapelor de calificare, participanții rezolvă exerciții ce includ concepte fundamentale de securitate cibernetică, elemente aplicate și tehnici mai avansate.
Primii clasați la faza națională a olimpiadei vor fi parte din lotul României la Campionatul European de Securitate Cibernetică.
Află mai multe

defcamp.png

DefCamp
Cea mai mare conferință de securitate cibernetică și hacking din Europeană Centrală și de Est, powered by Orange, se află în 2024 la cea de-a 14-a ediție. Evenimentul ajunge, pentru prima dată, la Cluj-Napoca, în perioada 16-17 mai.
La DefCamp, pasionații de domeniu participă la paneluri de discuții între profesioniști în securitate cibernetică, workshop-uri practice, oportunități de joburi, networking și competiții de hacking.
Află mai multe

CyberEDU

Ești curios să descoperi lumea siguranței pe internet? Vrei să te formezi în securitate cibernetică? Ai deja o echipă și vreți să vă antrenați abilitățile? Hai pe platforma CyberEDU, dezvoltată de Bit Sentinel și susținută de Orange, prin Orange Fab, unde există numeroase resurse educaționale pentru a te pregăti să devii următorul SuperCyber. Peste 20.000 de utilizatori au deja cont.

Împreună creăm un spațiu online sigur pentru noi și generațiile viitoare. Un spațiu de încredere, în care fiecare conștientizează importanța siguranței pe internet, a educației cibernetice și, mai ales, a nevoii de experți în domeniu.