×

Dumbrava minunată

60 beneficiari

Povești fără vârstă

Moș Mina a fost pădurar de când se știe și n-ai crede că, trăind așa mai tot timpul în mijlocul naturii, a pasionat de cărți SF și povești din viitor. „Nu exista zi sau noapte să nu citesc. În cabană sau sub stele, la lumina lămpii sau a lunii, eu totdeauna am citit. În afară de pădure și natură, lumea asta SF e viața mea.”

Chiar dacă dioptriile au crescut și obosește repede, Moș Mina citește și azi. În camera pe care azi o împarte cu un alt „bătrân” ca el, se bucură de multă lumină, companie și amintiri frumoase: „Eu am umblat mult sub cerul liber, nu am ajuns să-mi întemeiez o familie. Cărțile au rămas prietenii mei apropiați și multe nopți am stat eu sub cerul liber, cu poveștile astea. Hehe, ce mi-ar fi plăcut să apară un OZN lângă mine, dar nu a fost să fie. Eu tot aștept, cine știe.”

Alături de cărțile și poveștile sale, Moș Mina este unul dintre beneficiarii fundației Dumbrava Minunată din Brașov care ajută vârstnicii, oferind servicii de asistență socială cu sprijinul companiei Orange România în cadrul unor proiecte precum „Bătrânețea nu este o povară, să o trăim cu demnitate” (2012-2014) sau „Independent la vârsta a III-a”.

un mare fan al poveștilor adevărate

Înconjurată de păduri de brazi și întinsă pe o suprafață de două hectare în Cartierul Noua din Brașov, la poalele muntelui Tâmpa, Dumbrava Minunată este locul în care vârstnicii se bucură de toată grija și atenția echipei de asistenți sociali și cadre medicale specializate.

Misiunea Dumbravei Minunate este sprijinirea și protecția persoanelor vârstnice aflate în dificultate, din cauza greutăților de ordin social/ familial sau material, prin oferirea de soluții adecvate nevoilor acestora: îngrijire medicală primară, organizarea de activități de recuperare și socializare, asistență socială specifică și suport.

Astăzi, așezamântul adăpostește, pentru o găzduire temporară sau permanentă, persoane în vârstă cu capacitate limitată de deplasare, dar care se pot gospodări singure.

În cadrul complexului Dumbrava Minunată, beneficiarii au diferite oportunități de petrecere a timpului liber: plimbări pe aleile din parc, îngrijirea livezii și amenajarea spațiilor verzi, teren de sport cu gazon artificial, sală de sport, bibliotecă, sală pentru activitați diverse (cercuri de pictură, croșetat, jocuri de cărți, table sau șah).

Mai multe despre Dumbrava Minunată puteți citi aici.