×

Diversity

Șanse egale pentru mâine

„Mama mi-a spus întotdeauna să mă uit la ce fac oamenii, nu la cum arată. Născută la sat și mutată cu munca la oraș, a lucrat toată viața ei ca secretară la liceu. Deși toată lumea spunea că fără ea s-ar duce pe apa Sâmbetei cancelaria, niciodată nu a trecut cuiva prin minte că poate ar fi un director bun. Dar asta nu a împiedicat-o să-și facă treaba cu respect și drag de oameni.”

Aducându-și aminte cu dor de orașul natal, Crina nu uită însă, că dacă nu suntem atenți, oameni buni pot trece pe sub ochii noștri fără să-i remarcăm, doar pentru că ne oprim la cum arată sau la tot felul de categorii în care am învățat să-i punem. De aceea, se bucură să fie parte dintr-o organizație precum Orange România, care își propune să înlăture stereotipurile și să încurajeze dezvoltarea membrilor săi.

un jurnalist care încurajează diversitatea

Una e să declari că susții diversitatea și alta e să implementezi programe care asigură acest aspect vital pentru un viitor mai bun. Orange România investește constant în proiecte menite să transforme incluziunea și egalitatea la locul de muncă nu doar în realitatea de azi, ci și în cea de mâine.

Susținerea Professional Women’s Network

PWN este o organizație non-profit globală (înființată în 2003 în Paris) cu reprezentanță și în România din 2011. Este un program adresat femeilor din mediul de afaceri, care pune în prim-plan relația și schimbul de experiențe, ca metode bilaterale de dezvoltare. Membrele asociației sunt manageri cu senioritate în business (multinaționale sau antreprenoriat local).

Certificarea GEEIS Diversity

GEEIS Diversity este o certificare acordată de organismul internațional de certificare Bureau Veritas, înființat de fundația Arborus Fund, sub patronajul Comisiei Europene, în urma unui audit on-site. Următoarele domenii sunt auditate separat, din ambele perspective, cea a egalității de gen, cât și cea a diversității:

  • Inițiativele specifice locale;
  • Structura organizațională și calitatea dialogului social;
  • Conștientizarea fenomenului în cadrul departamentului de resurse umane și inițiative de training în acest scop;
  • Inițiative de încurajare a egalității de gen în profilurile joburilor și în nivelurile de responsabilitate;
  • Politica de compensații și beneficii;
  • Măsuri menite să asigure echilibrul între viața profesională și cea personală.

Carta Diversității

Orange România a semnat Carta Diversității în cadrul ceremoniei oficiale organizate de Romanian Diversity Charter pe 18 aprilie 2018. Astfel, Orange își ia angajamentul de a continua investiția în proiecte de diversitate, incluziune și egalitate la locul de muncă.

Semnarea Cartei Diversității vine ca un pas firesc ce completează strategia de sustenabilitate și de a fi un angajator de top, înglobând diversitatea de persoane şi culturi în cadrul companiei.

Orange va susține în continuare și va promova principiile Cartei Diverstității în mod public, va contribui la promovarea managementului diversității și va încuraja cât mai multe companii din România să se alăture acestei iniţiative.

Mai multe detalii despre Carta Diversității sunt disponibile aici.