Capital Filles

700 beneficiari

Cum știi care e locul tău în viitor

„Mă bucur că fac parte din proiectul Capital Filles, deoarece mi-a oferit șansa să văd ce înseamnă să lucrezi la o multinațională, cât de uniți sunt colegii între ei și pasiunea cu care își desfășoară meseria. Am fost foarte norocoasă să am un mentor înțelegător care îmi ascultă toate ideile, mă sprijină și mă ajută în găsirea unei facultăți care să mi se potrivească. Astfel, în cadrul acestui proiect am câștigat o prietenă.”

Bianca, eleva in clasa a 12a, liceul AD Xenopol

“M-am hotărât să mă implic în proiectul Capital Filles pentru că de-a lungul timpului am constatat importanța unui mentor în luarea deciziilor importante pe plan profesional. Realizând că nu mă voi putea revanșa niciodată în același mod față de cei care m-au ghidat pe mine, acest proiect mi-a oferit posibilitatea să dau mai departe ceea ce și eu am primit. Este al doilea an în care m–am implicat ca mentor în Capital Filles și am avut astfel ocazia să cunosc două eleve extraordinare. Bianca era clasa a XI-a la un liceu economic când ne-am cunoscut. Mi-a plăcut mult ambiția ei de a învăța, de a fi mereu prima și de a se implica în activități extracuriculare. Totuși, la acea vreme, era puțin nehotărâtă cu privire la facultatea pe care sa o aleagă. Împreună, am discutat și am încercat să îi dau sfaturi cât mai obiective și potrivite cu ceea ce îi place. După vacanța de vară, când a început clasa a XII-a a venit la mine și mi-a spus că s-a hotarât și că sfaturile mele i-au fost de un real ajutor. De cele mai multe ori, lucruri simple cum ar fi împărtășirea experienței personale sau acordarea câtorva ore de-a lungul unui an pentru a asculta un elev cu dileme, pot face diferența. După părerea mea, timpul este cel mai prețios dar pe care îl poți oferi cuiva.”

semnat:
Catalina Ioja, mentora Capital Filles

Proiectul Capital Filles, lansat în 2015, este un program franco-român care reunește sub același scop Ministerul Educației și Cercetării Științifice din România, Ambasada Franței și Institutul Francez, Camera Franceză de Comerț și Industrie în România și companii franceze din România.

Se adresează tinerelor care provin din medii economice modeste, cărora le prezintă sectoarele de activitate ale companiilor implicate, meseriile și calificarea adecvată. Este urmărită astfel:

  • apropierea dintre lumea educației și lumea afacerilor pentru un mai bun schimb de informații și cunoaștere;
  • susținerea tinerelor în alegerea domeniilor de formare profesională, care conduc la calificări în meserii din sectoarele de activitate și ocupațiile viitorului.

Programul contribuie la echilibrarea intereselor profesionale, urmărind familiarizarea fetelor cu meserii tehnice și industriale, în mod tradițional masculine.

Mai multe detalii despre program aici.