×

Facem tehnologia digitală accesibilă tuturor

Astăzi, jumătate din populația globului nu are acces la lumea digitală. Pentru a schimba asta, Orange oferă programe de educație digitală, telefoane recondiționate la prețuri accesibile și rețeaua cu cea cea mai mare acoperire și cel mai rapid internet.

Facem tehnologia digitală accesibilă tuturor.


Cea mai bună rețea

Rețeaua este foarte importantă pentru o companie de telecomunicații, iar investițiile în extinderea acoperirii și în creșterea vitezei sunt dovezile cele mai puternice pentru angajamentele noastre de incluziune digitală.

98,21% din populația țării se bucură de beneficiile rețelei mobile 4G, conform datelor din 31 august 2021. În prima jumătate a anului 2021, am extins acoperirea 4G pentru 85.000 de persoane din 215 localități din zone rurale. În plus, tehnologia 5G este accesibilă astăzi clienților din 17 orașe, printre care București, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, Brașov, Constanța, Craiova, dar și celor din stațiuni montane și estivale.

Îți aducem acasă internet de mare viteză și canalele preferate de TV cu ajutorul rețelei fixe de fibră optică, aleasă ca fiind cea mai rapidă din România. În prima jumătate a anului 2021 am continuat extinderea rețelei proprii de fibră către noi gospodării.

Vezi certificările Orange

logo-ookla-certs


Digitaliada, laboratoare digitale și formare pentru profesorii din școlile de la sat

Profesorii și copiii au un nou univers la îndemână prin utilizarea tehnologiei și a resurselor digitale în activitățile școlare. Fundația Orange a creat programul național Digitaliada pentru a-i ajuta cu instrumente gratuite și disponibile tuturor, astfel încât copiii din România să aibă acces egal la educație de calitate, indiferent dacă trăiesc la sat sau la oraș.

Programul se desfășoară din 2016 cu avizul Ministerului Educației și, printr-o investiție totală de 3,2 milioane de euro, a susținut până acum:

  • Peste 16.000 de copii din școli rurale să învețe în laboratoare digitale;
  • Peste 38.000 de elevi, profesori și părinți să continue învățarea prin intermediul platformei Digitaliada, un sistem de management școlar gratuit;
  • Formarea a peste 1.300 de profesori pentru predarea cu metode digitale;

Digitaliada încurajează folosirea la clasă a metodelor de lucru alternative și a conținutului digital educativ, pentru a crește performanțele școlare ale elevilor, prin:

piloni-digitaliada-xs

Explorează Digitaliada

Proof-Digitaliada-med

SuperCoders, copiii descoperă secretele programării vizuale

Ne bucurăm când cei mici se distrează cu jocuri și animații online. Dar cel mai mult ne dorim ca internetul să îi ajute să învețe și să fie util pentru ei. Astfel, îi provocăm la o nouă ediție a Concursului național SuperCoders, unde cele mai bune animații construite de ei în limbaj Scratch vor fi premiate cu gadgeturi cool Orange. Până acum, peste 3300 de copii din toată țara au beneficiat de programul SuperCoders.
Juriul va decide până pe 15 decembrie cine sunt cei 50 de câștigători ai concursului, care vor merge în următoarea etapă și vor învața programare la nivel avansat.

Înscrieri în concurs

SuperCoders-med

Solidarity-FabLab-med

Solidarity FabLab pentru tinerii vulnerabili

Solidarity FabLab este un program de formare în domeniul producției digitale, destinat tinerilor vulnerabili, pentru a le îmbunătăți capacitatea de angajare.
Fundația Orange a deschis centre Solidarity FabLab în Iași, Oradea și Târgu Ocna, unde tinerii au acces la cursuri de pregătire tehnică și învață cum să utilizeze tehnici și instrumente de fabricare digitală. În paralel, ei beneficiază și de consiliere în carieră și de oportunități de angajare prin sesiuni de întâlniri și discuții cu o serie de reprezentanți ai companiilor active în domeniul tehnologiei.

Află noutățile

Centrul Digital pentru Femei

Centrul Digital pentru Femei este un program de educație digitală gratuită, lansat de Fundația Grupului Orange în 2015. Programul include 320 de centre în 23 de țări și a susținut de-a lungul timpului peste 40.000 de femei în situații dificile de viață.
În România, programul are ca obiectiv creșterea șanselor de angajare a beneficiarelor, autonomia, independența lor financiară, încrederea în forțele proprii şi oferă acces la tehnologie şi informaţie pentru fete și femei vulnerabile. În prezent, Fundaţia Orange a deschis 4 centre digitale în Bucureşti, Sibiu, Braşov şi Iaşi.

Descoperă beneficiile

Centrul-Digital-pentru-Femei-med

Lumea-prin-culoare-si-sunet-med

Culoare și sunet pentru cei cărora nu le sunt accesibile

Programul Lumea prin Culoare și Sunet al Fundației Orange este cel mai amplu fond de finanţare dedicat persoanelor cu deficiențe de vedere și/sau auz din România şi singurul fond special creat pentru această comunitate.
Lansat în 2012, programul sprijină de nouă ani accesul acestui grup vulnerabil la informație, educație, cultură, servicii, integrare pe piața muncii şi stimulează incluziunea socială la nivel naţional, promovând tehnologia ca vector esențial pentru a construi o lume a șanselor egale. Programul înseamnă astăzi aproape 700.000 de beneficiari direcți și indirecți, 46 de proiecte finanțate (dintre care peste 34 cu componente digitale) şi o investiție de 2.45 milioane.

Află despre program


Telefoane recondiționate

Un telefon recondiționat este un telefon care arată ca nou, are un preț accesibil și e prietenos cu mediul înconjurător. 100% funcțional, testat și verificat de specialiști, telefonul recondiționat poate fi cumpărat la prețuri mult mai avantajoase și duce la economisirea resurselor necesare pentru producția, depozitarea și transportul unuia nou.

Află toate detaliile

logo-reconditionate

Oferte speciale pentru nevoile clienților cu deficiențe de auz și de văz

Abonamentele Fun Special 2 și Fun Special 4 fac parte din seria creată pentru clienții care, din cauza unei dizabilități, întâmpină dificultăți în accesarea beneficiilor din oferta standard.
Oferta Fun 2 Special include minute pentru apeluri în rețea și naționale la 2 euro/lună, în timp ce Fun 4 Special are atât beneficii de voce, cât și SMS și internet național, la 4 euro/lună.
În plus, pentru clienții care își doresc un abonament de internet fix pentru acasă, le punem la dispoziție abonamentele Fibră 100 sau Fibră 500 cu viteze de download de până la 90 Mbps, respectiv 480 Mbps.

Vezi oferta