×

Mihai Toader-Pasti

Mihai Toader-Pasti este inginer, pasionat de design și arhitectură. Expert cu 10 ani experiență în domeniul clădirilor verzi și îmbunătățirea calității vieții, Mihai a cofondat și coordonează 2 dintre cele mai cunoscute proiecte în domeniul sustenabilității din România:


EFdeN, echipă de tineri români care a participat la 2 ediții ale celei mai importante competiții mondiale de case verzi, Solar Decathlon. Prin proiectarea și construirea a două dintre cele mai sustenabile case din lume, au câștigat peste 30 de premii naționale și internaționale.

Mai multe detalii


energiaTa, inițiativă ce a dus la schimbarea legislației din România și a făcut posibili prosumatorii - mici producători de energiei solară ce acum o pot vinde în rețea, creând astfel prima comunitate de prosumatori din România.

Mai multe detalii


Mihai a co-prezidat organizanția internațională Eisenhower Fellowships Youth Leaders, ce răspunde la provocările celei de-a 4-a revoluții industriale, este președinte al Future Energy Leaders România, organizație ce are ca obiectiv formarea unei noi generații de profesioniști în energie care să rezolve trilema energiei în România și este Curator al hubul Global Shapers din București, comunitate inițiată de World Economic Forum. Este de asemenea și Aspen Young Leader, G20 Young Global Leader și GYCN Climate Ambassador, inițiativă a World Bank. În 2018, a fost selectat în organizația mondială Future Energy Leaders 100, iar din 2019 este parte din Comitetul de Strategie și Comunicare a World Energy Council.

DUBAI-Santier-Mihai

DUB---Santier-Dubai--Ziua-3


Absolvent al Universității Tehnice de Construcții București, Mihai este primul certificator LEED Homes și Green Rater din România, este Passive House Designer și a urmat cursurile Harvard Kennedy School - Climate Change Policy: Economics & Politics, Climate Reality Project și altMBA.

În 2020 a fost selectat de JCI în 10 Outstanding Young Persons of the World, a fost ales în topul Forbes 30 sub 30 și premiat de BIZ, DOR, Foreign Policy România, Club România & The Financial Times.

Articole

Ce este un oraș smart și sustenabil și cum îl construim
Orașul anului 2021, mai degrabă dumb sau smart? Citește despre provocările construirii unui oraș conectat și sustenabil.
Mobilitatea Urbana – Provocari si Solutii Sustenabile
Serie de articole în colaborare cu Mihai Toader-Pasti, expert în proiectareacaselor inteligente și în îmbunătățirea calității vieții în mediul urban.> Un oraș smart se bazează pe infrastructură digitală, pe conectivitate și peautomatizare pentru a îmbunătăți calitatea vieții cetățenilor, pentr…
Rolul si avantajele facturii electronice | Responsabilitate Sociala Orange
Consumul de hârtie a crescut cu 400% în ultimii 50 de ani și acest lucru, alături de dezvoltarea altor industrii consumatoare de lemn, a dus la accelerarea exploatării pădurilor. Despădurirea este atât o problemă a României, cât și una globală.
Cum poti reduce consumul de energie electrica | Revista de Responsabilitate Orange
La nivelul Uniunii Europene clădirile sunt cel mai mare consumator de energie și responsabile pentru aproximativ 40% din consumul de energie al UE, precum și pentru 36% din emisiile de gaze cu efect de seră.
Cat recicleaza romanii? Sfaturi pentru reducerea deseurilor | Responsabilitate Sociala Orange
Cat gunoi produc romanii si cat recicleaza? ➤ Sfaturi pentru reciclarea eficienta a deseurilor