×

Fiecare dintre noi poate fi mai prietenos cu mediul

De la scoaterea telefonului din priză când acesta este complet încărcat, până la alegerea de a primi facturile în format electronic și reciclarea electronicelor vechi... sunt atât de multe lucruri mărunte care, adunate, pot face o diferență uriașă.

Fiecare dintre noi poate reduce impactul pe care îl are tehnologia asupra mediului.

Hai să începem prin a face lucruri simple, în fiecare zi.

infografic-economia-circulara-1

Încurajează economia circulară

#1 Oferă echipamentelor vechi o a doua viață

Ai un sertar plin cu telefoane vechi? Dacă le aduci în orice shop Orange, acestea vor putea fi reciclate în conformitate cu standardele de mediu. Sau, dacă sunt încă în stare bună, le poți dona unor persoane care nu au posibilitatea de a-și cumpăra un telefon.

#2 Fii mai “selectiv” de la început la sfârșit

Păstrarea resurselor naturale, limitarea emisiilor de gaze cu efect de seră, economisirea energiei, susținerea economiei de pe plan local... iată doar câteva dintre numeroasele beneficii pe care le oferă colectarea selectivă a deșeurilor. Alege să colectezi selectiv deșeurile (menajer, hârtie, sticlă, plastic sunt cele mai uzuale categorii) și să le arunci la containerele dedicate din orașul tău. Noi, la Orange, atingem anual obiectivul de valorificare 100% pentru fiecare categorie de deșeu valorificabil - echipamente electrice și electronice, tonere de imprimante, baterii și acumulatori, hârtie și carton.

Economisește resurse și energie

#3 Pornit sau oprit, fără jumătăți de măsură

Dispozitivele tale consumă electricitate dacă sunt lăsate în modul standby. Pleci de la birou sau de acasă? Dacă nu le folosești, închide dispozitivele.

#4 Scoate din priză

Știai că încărcătoarele lăsate în prize consumă curent electric, chiar dacă nu au dispozitive conectate? Pentru a economisi energie, scoate dispozitivele din priză după ce s-au încărcat complet.

#5 Nu există mai mult de 100%

Telefonul tău continuă să utilizeze curent electric chiar dacă bateria este complet încărcată, așa că nu îl lăsa în priză mai mult decât este nevoie. Nu se poate încărca mai mult de 100%, îți promitem.

#6 Facturi electronice

Facturile electronice îți simplifică viața și ajută mediul înconjurător, pentru că înseamnă economie de hârtie. Copacii îndeplinesc un rol esențial, iar acesta este un lucru dovedit. Mai bine îi admirăm în parcuri și păduri, decât să tipărim facturi pe ei.

#7 Adoptă obiceiuri prietenoase cu mediul și în online

Știai că motorul de căutare Ecosia donează 80% din profitul său pentru reîmpădurirea regiunilor amenințate din întreaga lume? Caută și tu site-uri web care au o opțiune cu grad scăzut de consum de energie sau care donează, prin diverse mecanisme, o parte din profitul obținut.

Alege varianta ecologică, la serviciu și acasă

#8 Transportul în comun sau împreună cu un coleg de birou

Alege să folosești transportul în comun, atunci când contextul îți permite. Scapi de bătăile de cap cu găsitul unui loc de parcare, taxe mari de parcare în centrul orașului sau trafic îngreunat. Dacă totuși alegi să faci drumul zilnic spre birou cu mașina, vezi dacă nu poți împărți măcar de câteva ori pe săptămână călătoria cu un coleg care stă în cartier cu tine. Mai puține mașini în trafic înseamnă mai puțină poluare.

#9 Tehnologia video este noul standard pentru ședințe

Am aflat cu toții cât de ușor putem folosi videoconferințele în locul deplasărilor fizice, pentru a participa la ședințele în interes de afaceri. Există mai multe soluții tehnice care pot pune în practică acest obicei foarte bun. Scapi de stresul deplasărilor și, în același timp, contribui la a avea mai puțină poluare.

#10 Cine nu are o cană preferată?

Zilele paharelor de plastic de unică folosință sunt numărate. Iar o cană poate fi folosită iar și iar. Poate fi cana decorată de copiii tăi sau cea adusă de un prieten din vacanță. Folosește-o la birou pentru a evita consumul zilnic al paharelor din plastic.

Să oferi o nouă viață vechiului tău telefon mobil e ca o joacă
La Orange, știm că inovația înseamnă progres atât timp cât contribuie la dezvoltarea oamenilor, a societății și a planetei. Ne propunem ca performanța afacerii noastre să se măsoare, pe lângă criterii economice, și în promisiuni împlinite față de societate și de mediu.