Juriul Concursului național SuperCoders
Specialiști din Orange România și prieteni ai programului SuperCoders vor evalua anul acesta animațiile create de micii programatori care participă la Concursul național.
Roxana Rugină
Roxana este fondatorul Simplon România, o organizație care din 2014 dezvoltă programe de educație digitală pentru copii. Roxana este fascinată de creierul uman și pasionată de metodele de învățare alternative. În prezent ea coordonează activitatea Impact AI, un think & do tank care promovează inteligență artificială responsabilă şi controlată de om.
Ovidiu Ana
Ovidiu este Director Executiv al Fundației Orange România. Cu o vastă experiență în gestionarea de programelor de bine, dar și în zonele de training și HR, Ovidiu vine alături de echipa noastră de la Fundația Progress, cel mai recent rol al său fiind acela de Director de Programe al Fundației. De la managementul proiectelor la dezvoltarea de strategii de comunicare și planuri operaționale, Ovidiu a coordonat și implementat exemplar programele Progress, un exemplu în acest sens fiind Code Kids, care s-a transformat într-o mișcare națională. Începând cu luna aceasta, îi încredințăm proiectele de filantropie ale Fundației Orange, cu încrederea că împreună vom găsi cele mai bune modalități de a folosi tehnologia digitală pentru a schimba în bine viața persoanelor și a comunităților dezavantajate.
Măriuca Mihăilescu
Măriuca Mihăilescu este jurnalist la Televiziunea Română din 2003, timp în care a moderat şi a produs emisiuni pentru adolescenți, emisiuni de revista presei, dezbateri, programe-matinal. Este prezentator al emisiunii Un doctor pentru dumneavoastră de pe TVRi. Din 2018 este implicata in proiecte de educație digitală prin www.afostodata.ro, o platformă care promovează diversitatea și incluziunea pentru toți copiii, cu sau fără deficiență de auz.
Cristian Pațachia
Development & Innovation Manager
@Orange România
Manager cu peste 20 ani de experiență în industria telecomunicațiilor, acoperind o gamă largă de tehnologii, dezvoltare de produse și managementul inovației.
În prezent este managerul echipei de Dezvoltare și Inovare din departamentul de inginerie și coordonează multiple proiecte de cercetare în următoarele domenii: 5G și rețelele viitorului, securitate cibernetică, orașe inteligente, expunerea și monetizarea de APIs, tehnologii cloud și IoT/M2M.
Ittu Gheorghe Ciprian
Director si profesor de matematică și TIC (Tehnologia informației și a comunicațiilor) la Școala Gimnazială Nr. 1 Poiana Mărului, județul Brasov, a absolvit Facultatea de Științe, secția Matematică-Informatică din cadrul Universității din Pitești. Fiind pasionat de tehnologie și programare, în anul 2016 școala sa este admisă în programul național Digitaliada și din acel moment a ales să își împărtășească pasiunea cu toți elevii de gimnaziu.
Specialiști din Orange România și prieteni ai programului SuperCoders vor evalua anul acesta animațiile create de micii programatori care participă la Concursul național.
Florin Spătaru
Florin Spătaru este Digital Marketing Manager la Orange România. A absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine din cadrul Universitătii București. A devenit un pasionat de marketing digital din 2004 și a început cu “misterele motoarelor de căutare”, adică SEO și a ajuns la campanii de display pe Snapchat.
Florin vrea să-i ajute pe cei mici să înțeleagă această „brave new world” a tehnologiei digitale și să ducă mai departe lecțiile învățate în școală: e minunat să fii curios, e necesar să despici firul în patru când vine vorba de informații noi, iar cuvintele scrise în orice limbaj, fie el limbaj de programare, sunt prietenii noștri.
Roxana Rugină
Roxana este fondatorul Simplon România, o organizație care din 2014 dezvoltă programe de educație digitală pentru copii. Roxana este fascinată de creierul uman și pasionată de metodele de învățare alternative. În prezent ea coordonează activitatea Impact AI, un think & do tank promovează inteligență artificială responsabilă şi controlată de om.
Florina Dumitrache
Florina, CEO și Co-fondator al CyberEDU, are o experiență de peste 14 ani în marketing, comunicare și project management. Este un susținător puternic al startup-urilor de tech și pasionată de securitatea cibernetică.
A intrat în industria securității cibernetice în urmă cu peste 7 ani, când s-a alăturat echipei DefCamp și mai apoi a creat inițiativa numită Ladies in Cybersecurity - menită să aducă în lumina reflectoarelor femei care lucrează în domeniul securității cibernetice.
În prezent, Florina este co-fondator CyberEDU, un spin-off Bit Sentinel, și lucrează activ alături de echipă să dezvolte capabilități de securitate cibernetică la nivel național și global prin diverse programe de educare precum UNbreakable România.
Pop Cordos Ramona și Pop Codin Sebastian (Creative Monkeyz)
Creatori de conținut încă din 2010, Ramona și Codin au strâns în jurul brandului Creative Monkeyz o comunitate de pasionați de gaming și streaming. Pionieri și promotori ai animației în mediul online românesc prin serialul de animație devenit viral, RObotzi, cei doi produc atât content educativ, cât și de entertainment și gaming, dar și content live, prin streaming. Pentru SuperCoders, vor împărtăși din experiența lor despre cum poți crea povești prin animații în mediul online.
Anca Gheorghe
Anca este om de marketing și PR, pasionată de călătorii și de colecționat amintiri și momente în familie.
De mai mult de 7 ani scrie, alături de Ema, pe "Blog în Tandem", unul dintre cele mai influente bloguri de parenting și familie. Anca este implicată constant în proiecte educative, iar "Vitrina cu Meserii" este o serie extrem de apreciată, ce le-a făcut cunoștință copiilor cu mai mult de 30 de meserii.
"Blog în Tandem" promovează un stil de viaţă echilibrat și pledează pentru educaţie prin puterea exemplului, având convingerea că educaţia este cea mai importantă investiţie în viitorul copiilor noştri.
Avem în echipă profesioniști din domeniile educației și al tehnologiei care vor juriza animațiile înscrise în concurs și le vor alege pe cele mai bune. Te invităm să îi cunoști.
Andrei Pascu
Andrei Pascu este primul jucător profesionist de League of Legends din România. De 6 ani și-a transformat hobby-ul în carieră: face parte din echipa Schalke 04 Esports, din Germania, care concurează la meciurile de League of Legends din cadrul LEC (League of Legends European Championship).
Spiritul competitiv l-a consolidat în perioada în care a făcut înot de performanță, iar pasiunea pentru cod, IT și tehnologie și-a cultivat-o prin studii și diverse proiecte în care a fost implicat. Pentru SuperCoders va împărtăși din experiența sa de gamer profesionist: abilități dobândite ce pot fi valorificate în pregătirea viitoarei generații.
Cristina Oțel
Cristina Oțel este Trainer și Life Design Coach pasionat de neuroștiințe și de evoluția oamenilor. De peste 7 ani scrie pe blogul personal, iar în 2019 a lansat podcast-ul Pauza de Bine.
Cristina este mamă a doi copii și este activ implicată în creșterea nivelului de autocunoaștere în rândul părinților și viitorilor părinți pentru ca aceștia să aibă relații echilibrate, blânde și înfloritoare cu copiii lor, contribuind la creșterea viitoarelor generații.
Dan Cruceru
Dan este jurnalist de profesie și prezentatorul Survivor Romania la Kanal D. În același timp, este fondatorul brandului Taticool, un important blog de parenting și un magazin cu gadget-uri și produse premium pentru copii. Prin faptul că este tatăl a doi copii, este mereu în căutarea noilor tehnologii din domeniul creșterii acestora.
Pop Cordos Ramona și Pop Codin Sebastian (Creative Monkeyz)
Pionieri și promotori ai animației în mediul online românesc prin serialul de animație RObotzi (ajuns la cel de-al V-lea sezon), cei doi sunt din 2010 creatori de conținut sub brandul Creative Monkeyz. Sub acest brand produc atât material educativ, cât și de entertainment și gaming sau transmisii live, prin streaming. Pentru SuperCoders, împart din experiența lor în creare de conținut online și problem solving creativ.
Dragoș Dumitrașcu
este UX/UI Manager la Orange România și pentru această ediție a SuperCoders este pregătit să își pună în joc toată experiența lui multidisciplinară în design, multi-platform information architecture, responsive user experience, service design, development și testing. Dragoș și-a început cariera acum 23 de ani în mass media (DTP), pe care ulterior a schimbat-o pentru publicitate, unde a lucrat ca Art Director. De-a lungul anilor a trecut spre zona de online, în special web development, user interface și user experience. În 2016 a participat ca voluntar în programul GovITHub.
Roxana Rugină
este fondatorul Simplon România, o organizație care din 2014 dezvoltă programe de educație digitală pentru copii. Roxana este pasionată de noile tehnologii și de metode de învățare creativă bazate pe experimente practice și joc. În prezent ea coordonează activitatea Impact AI, un think & do tank ce își propune să promoveze utilizarea inteligenței artificiale care are un impact pozitiv pe termen lung în societate.
Vă prezentăm jurații care vor alege cele mai bune aplicații ale noii generații de tineri programatori.
Florin Spătaru
Florin Spătaru este Digital Marketing Manager la Orange România. A absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine din cadrul Universitătii București. A devenit un pasionat de marketing digital din 2004 și a început cu “misterele motoarelor de căutare”, adică SEO și a ajuns la campanii de display pe Snapchat.
Florin vrea să-i ajute pe cei mici să înțeleagă această „brave new world” a tehnologiei digitale și să ducă mai departe lecțiile învățate în școală: e minunat să fii curios, e necesar să despici firul în patru când vine vorba de informații noi, iar cuvintele scrise în orice limbaj, fie el limbaj de programare, sunt prietenii noștri.
Roxana Rugină
Roxana Rugină este Fondator & CEO Simplon România, o organizație care dezvoltă programe de educație digitală pentru copii din 2014. Roxana este pasionată de noile tehnologii și de metodele de învățare creativă bazate pe joc și experimente practice. Până acum a coordonat proiecte precum Digital Kids Cluj, SuperCoders, CodeKids, oferind cursuri pentru 1500 de copii la nivel național.
Vlad Andriescu
Vlad Andriescu este redactor-șef al site-ului start-up.ro, platforma online de informare și educare despre antreprenoriat, startup-uri și inovație. Vlad are o experiență de 8 ani în media, cu experiențe la publicații precum Adevărul, România Liberă sau playtech.ro.
A fost speaker la mai multe evenimente din România, Republica Moldova și Bosnia&Herzegovina, vorbind despre promovarea mediului antreprenorial din România, marketing, inovație și educație. Este câștigător al Premiilor Superscrieri, Categoria “Opinie” în anul 2017.
George Trifan
George Trifan este profesor de matematică și informatică la Școala Gimnazială Kids Palace București. Se simte cel mai bine când este în mijlocul copiilor și adolescenților, atunci când are ocazia să îi ajute să își descopere pasiunea pentru informatică și să își atingă potențialul maxim. Este pasionat de călătorii, tehnologie și îi plac mult animalele.
Claudiu Petria
După o aventură de 7 ani în agenții de publicitate, proiecte educaționale, International Advertising Association, Romanian Chapter for Young Professional și în multiple proiecte pro bono, Claudiu Petria a co-fondat Questo, jocul prin care descoperi locuri și povești prin rezolvarea de ghicitori.
Diana Popp
Diana Popp este co-fondatoare și vicepreședinte al Smart Everything Everywhere (SEE); Diana a fost Consilier în Cancelaria Prim-Ministrului României, unde a co-coordonat programul GovITHub și Forumul România Digitală -- Industry 4.0
A lucrat cu Direcția Generală a Rețelelor de Comunicare, Conținut și Tehnologie din cadrul Comisiei Europene la Bruxelles la centrele de inovare și impactul tehnologiei asupra democrației. De asemenea, a lucrat cu industria de publicitate și cu Junior Achievement România, unde a fost responsabilă cu învățarea antreprenorială, făcând programe și publicații.
A studiat la Université Catholique de Louvain și are un Masterat în Etică și Politici Publice și la Centrul de Excelență în Studiul Imaginii (CESI – Consorțiul Universitatea București & Universitatea de Arhitectură)
Vă prezentăm jurații care vor alege cele mai bune aplicații ale noii generații de tineri programatori.
Avem premii pentru concurenții câștigători și 50 de locuri gratuite în Academia online SuperCoders.
Roxana Rugină
Roxana este Fondator & CEO Simplon România, o organizație care dezvoltă programe de educație digitală pentru copii din 2014. Roxana este pasionată de noile tehnologii și de metodele de învățare creativă bazate pe joc și experimente practice. Până acum a coordonat proiecte precum Digital Kids Cluj, SuperCoders, CodeKids, oferind cursuri pentru 1500 de copii la nivel național.
Veronica Dogaru
Veronica Dogaru este Corporate Communication Manager la Orange Romania. Cu o experiență de peste 17 ani în comunicare, Veronica se ocupă de dezvoltarea și implementarea strategiei de imagine, comunicare corporativă și responsabilitate socială a companiei. Crede în dezvoltarea sustenabilă a companiei și în implicarea constantă în programe de educație digitală ca bază a pregătirii societății pentru viitorul tehnologizat.
Andreea Albuț
Andreea Albut este Communication Manager la Ubisoft România. Andreea activează de peste 7 ani în domeniul comunicării, în industrii ca IT&C, consumer tech, gaming, FMCG, fashion & beauty. De peste trei ani face parte din echipa Ubisoft, unde dezvoltă proiecte de comunicare internă, Employer Branding și CSR. De-a lungul timpului, a fost implicată în numeroase proiecte educaționale din zona de gaming și susține dezvoltarea tinerelor talente și accesul la educație prin tehnologie.
Livia Fericean
Livia Fericean este Corporate Citizenship & Public Affairs Manager South-East Europe la Samsung. Cu o experienţă de peste 12 ani în industria comunicării, Livia s-a alăturat echipei Samsung în 2018, coordonând activitatea de responsabilitate socială și afaceri publice a companiei pentru Europa de Sud Est, incluzând România și Bulgaria. Livia este pasionată de călătorii și este o cititoare împătimită.
George Trifan
George Trifan este profesor de informatică la Școala Metropolitană ARC din București. Se simte cel mai bine când este în mijlocul copiilor și adolescenților, atunci când are ocazia de a-i ajuta să își descopere pasiunea pentru informatică și să își atingă potențialul maxim. Este pasionat de călătorii, tehnologie și îi plac mult animalele.
Gabriela Maalouf
Gabriela este psihoterapeut, consilier școlar și este primul practician NLP din România care s-a specializat în programare neurolingvistică pentru copii și părinți, în Marea Britanie. Îmbinand omul și specialistul, Gabriela a creat o serie de ateliere de dezvoltare personală și profesională, pentru a-i ajuta pe cei ce vor să își atingă potențialul maxim. Proiectul de suflet al Gabrielei rămâne Atelierul de Parenting “Ghidul Familiei Împlinite”, în cadrul căruia îi ajută pe părinți să aibă o comunicare cât mai armonioasă cu copilul lor. Prin combinarea a diverse teorii specifice, a lansat în România teoria Parentingului Personalizat, plecând de la practică și ajungând la teorie. De asemenea, atelierele pentru profesori vin să întregească cercul prin care le putem oferi copiilor de azi o lume mai bună mâine.