Orange Fab

Accelerare pentru startup-uri de viitor

Dintotdeauna mi-a plăcut să scriu despre oameni cu idei, dar și cu inițiativă. Ați observat că e o diferență? Uite, de exemplu eu: am idei mai mereu, sunt genul care poartă mereu cu sine întrebări care încep „cum ar fi să...?” ori „dar dacă într-o zi...” Însă, de la a avea idei până la a le da viață, e un drum pe care nu l-am făcut niciodată. Poate nu e genul meu, sau poate nu e momentul pentru mine.

Dar întotdeauna m-am uitat cu admirație și invidie la oamenii care au curajul să își ducă ideile mai departe. Să le dea viață. Să transforme un gând într-un proiect. Există și un nume modern și, pentru cei ca mine, aspirațional: start-up. Și ce cred că se ascunde în spatele lui e, de fapt, spiritul antreprenorial care vine și pune o idee bună în practică, bazându-se pe experiență, dar și curaj.

Bineînțeles că în România nu lipsesc oamenii talentați, curajoși și cu idei bazate pe tehnologie, pe care le-au pus în practică în startup-uri. Pentru ei există un program de accelerare, conceput pentru a-i susține în dezvoltarea de produse inovatoare și distribuirea acestora, local sau chiar internațional: Orange Fab.

un jurnalist cu idei pe care o să le pună în practică la un moment dat

Ai dezvoltat un start-up și crezi că e momentul să-l accelerezi? Aplică la Orange Fab!

Orange Fab România este un program de accelerare de 1 an, ce iși propune să descopere startup-uri din România cu produse mature care ajută la îmbunătățirea stilului de viață și stabilesc trenduri. Startup-urile vor primi acces la tehnologii și API-uri (Application Programming Interface) pentru dezvoltarea produsului, suport pentru testarea lui într-un mediu real și acces la rețeaua de distribuție Orange pentru creșterea afacerii.

De ce te-ai înscrie în programul Orange Fab?

  • Echipele înscrise în program vor beneficia de mentorat dedicat din partea specialiștilor Orange, experți tehnici, manageri de produs sau lideri din domeniu cu experiență în antreprenoriat;
  • Ai acces la tehnologiile Orange și ale partenerilor;
  • Poți lucra într-un spațiu dedicat inovației: Tech Hub;
  • Ai acces la rețeaua globală de distribuție Orange;
  • Poți primi finanțare prin Orange Digital Venture;

Care sunt temele sub care poți înscrie un proiect?

• Smart territories
Adică produse care pot schimba teritoriile unde locuim și lucrăm, care pornesc transformarea orașelor obișnuite în unele inteligente, care vor schimba modul în care facem agricultură, care găsesc noi modalități de obținere, stocare și conservare a energiei și care reinventează comerțul.
Smart City / Agritech / Energy / Retail

• Future of life
Aceasta temă este dedicată produselor care simulează viața cu ajutorul computerelor, celor care sparg bariera tehnologică prin inteligență artificială sau prin dezvoltarea cu ajutorul biotehnologiei și celor care digitalizează viața de zi cu zi.
Artificial Intelligence / Biotech / Digital Life / Health / Smart Mobility

• Networks of the future
Întrucât volumul de date transportat prin rețelele existente crește și devine din ce în ce mai complex, această temă propune produse care vor schimba rețelele de comunicație și vor duce la crearea rețelelor inteligente ale viitorului.
Blockchain / Software defined networking / Quality of experience management / Network APIs

• Security
Această temă se axează pe produse care pot aduce inovații în domeniul securității, atât online, cât și offline.
Cyber / Military

Află mai multe despre Orange Fab aici.

Sau înscrie un proiect aici.