Innovation Labs

Proiecte pentru tehnologie de viitor

Andrei își aranjează din cinci în cinci minute cravata, își trece mâna prin păr și se joacă fără întrerupere cu creionul. „E ziua decisivă, ziua în care aflăm dacă proiectul nostru va avea și de-acum înainte susținerea de care ne-am bucurat până în momentul ăsta din partea Innovation Labs. N-am mai avut așa emoții de când am dat admitere la facultate. Sunt multe proiecte bune înscrise, mie mi-ar fi greu să aleg.”

Este Demo Day l la Innovation Labs, platforma care-i sprijină pe cei ce vor să-și ducă la nivelul următor proiectele bazate pe tehnologie. Din martie până în mai, inițiatorii proiectelor au avut șansa de a beneficia de mentorat, acces la tehnologie de ultimă oră și interacțiune cu posibili investitori, pentru a îmbunătăți designul prototipurilor, a le testa și a găsi cel mai bun mod de marketare.

Astăzi, aflăm care vor fi echipele care, pe lângă experiența căpătată până în acest punct, vor beneficia de mai multă susținere și expunere. Și sincer, mă bucur că sunt doar observator, pentru că nu aș vrea să am emoțiile participanților, nici misiunea grea a juriului de a alege dintre atâtea idei bune care au potențialul de a îmbunătăți viața tuturor, prin tehnologie.

un jurnalist interesat de ideile care duc tehnologia mai departe

Înscrie-ți proiectul și participă la dezvoltarea tehnologiei de mâine!

Vrei să treci prin experiența Innovation Labs cu hyperviteză? Ar fi cam așa: îți alegi o temă, înscrii ideea ta, participi la Hackathon, te remarci, cunoști mentorii, găsești parteneri, dezvolți ideea, o ajustezi, te lupți pentru finanțare, transformi proiectul într-un MVP (minimum viable product) și promovezi prototipul la Demo Day în cadrul unui eveniment electrizant. Doar că totul nu durează doar 10 secunde, ci 3 luni.

În cei 6 ani de activitate, Innovation Labs a susținut peste 240 de echipe, cu peste 150 de mentori, în 5 orașe din România.

Iată 4 motive pentru care merită să înscrii un proiect în Innovation Labs:

• Primești sprijin pentru a dezvolta un prototip care să rezolve probleme adevărate, pentru oameni adevărați, cu ajutorul tehnologiei;
• Partenerii programului îți pun la dispoziție soluții IT&C și infrastructura necesară. Tu trebuie doar sa-i surprinzi cu insight-urile și potențialul tău;
• Echipa ta află de la experți cum să imbunătățească design-ul și partea grafică a proiectului, aptitudinile de prezentare și impactul media, pentru a construi un profil mediatic distinctiv;
• Mentori de top din ecosistemul de start-up și industria tech mențin un canal de dialog și feedback atât pe parcursul programului, cât și după, ajutând echipele să alinieze tehnologiile inovatoare cu nevoile specifice din piață.

Alege o temă pentru soluția ta care va schimba lumea

• Agricultură
Transformă agricultura într-un domeniu mai atrăgător pentru tinerii profesioniști și antreprenori, mai eficient si mai profitabil pentru fermieri, mai sustenabil și mai ecologic pentru consumatori.

• Cybersecurity (domeniu susținut de Orange)
Creează soluții pentru o lume digitală mai sigură, încurajând utilizatorii să exploreze cu încredere zonele încă necunoscute și să depășească limitele existente, fiind conștienți tot timpul de riscuri și măsuri de siguranță.

• Fintech
De la aplicații end user pentru managementul finanțelor personale până la sisteme de suport bazate pe machine learning.

• Sănătate și stil de viață
Ajută oamenii să folosească la maximum tehnologia de azi pentru a crește cunoașterea de sine, pentru deturna rutina zilnică nesănătoasă sau pentru a controla pe deplin stilul de viață.

• Retail
Revoluționează retailul fuzionând aplicațiile mobile, device-urile Internet of Things, serviciile cloud și tool-urile de analiză de date pentru o interacțiune cu clienții la un nou nivel.

• Orașe inteligente (domeniu susținut de Orange)
Amplifică experiențele urbane și crează spații inspiraționale folosind flow-uri de informații și canale de feedback, sincronizând ritmul cotidian, de afaceri și turistic în sisteme ce cuprind tot orașul.

• Mobilitate inteligentă
Crează tehnologii inovatoare sau servicii digitale care îmbunătățesc mobilitatea oamenilor și a bunurilor prin siguranță, eficiență, inteligență și cost.

Citește mai multe despre Innovation Labs aici.