Susține un ONG!

60.000 beneficiari
200.000 € investiți

Colegi de bine pentru mâine

Ce se întâmplă dacă pui la aceeași masă un jurnalist, un artist, un om de radio, un manager și un director de fundație? Cu așa juriu, orice e posibil, nu? Iar dacă adaugi o serie de proiecte sociale susținute de colegi entuziaști, un mâine plin de lucruri minunate începe să prindă contur.

Eu am aflat acest lucru în calitate de observator al programului Susține un ONG, prin care Fundaţia Orange oferă fonduri pentru programe filantropice coordonate de angajaţi ai Orange România şi realizate în parteneriat cu o organizaţie non-profit parteneră.

Am mai aflat că, din 2013 până acum, acest proiect se întâmplă an de an, iar energia care se creează în jurul lui este unul dintre cele mai frumoase lucruri pe care oamenii și le pot oferi atât lor înșiși, cât și celorlalți. „Eu simt că ONG-ul susținut de mine va fi susținut și de juriu, pentru că are argumente puternice. Și abia aștept să pot să ajut, e cel mai bun dar pe care îl pot face altora, dar și mie” spune unul dintre angajații Orange. Iar eu nu pot decât să-l cred, văzând cum i se luminează chipul. Și poate să-l invidiez, așa puțin.”

un jurnalist care îi susține pe cei care susțin ONGuri

Urmărește proiectele susținute de Fundația Orange și inspiră-te pentru a face bine!

Susţine un ONG! este un program prin care Fundaţia Orange oferă fonduri pentru proiecte filantropice coordonate de angajaţi ai Orange România şi realizate în parteneriat cu o organizaţie non-profit parteneră, cu scopul de a oferi angajaților Orange posibilitatea să contribuie la schimbarea în bine a comunității, să stimuleze inițiativa și implicarea directă a angajaților în proiecte de filantropie, să faciliteze interacțiunea directă a angajaților cu ONG-urile din România și să contribuie la îmbunătățirea calității vieții diverselor grupuri țintă.

În 2017, de exemplu, concursul Susţine un ONG! a desemnat cei patru cȃștigători de mai jos. Proiectele câştigătoare s-au derulat în perioada mai – decembrie 2017 şi au avut o valoare totală de 119.480 lei.

Together

În parteneriat cu Asociaţia Freedom Smile - susţinut de Mirela Scurina

Proiectul „Together” are ca scop crearea unei platforme online care să pună în legatură directă companiile sau persoanele ce doresc să doneze calculatoare sau alte obiecte IT, cu şcolile din mediul rural interesate să intre în lumea digitală.

Centrul de Pregătire Educaţională Remedială

În parteneriat cu Asociaţia Edusfera – susţinut de Bogdan Urlan

Proiectul îşi propune să îmbunătăţească rezultatele la Evaluarea Naţională prin realizarea de ateliere educaţionale ce cuprind planuri de învăţare personalizate alături de evaluari complete şi individuale la matematică şi la limba română. Acest proiect se adresează copiilor în risc de abandon şcolar din cauza sărăciei, copiilor cu dizabilităţi şi copiilor romi din Cojasca, judeţul Dâmboviţa, comuna cu una dintre cele mai mari rate de sărăcie din ţară.

EduC

În parteneriat cu Asociaţia Merci Charity Boutique - susţinut de Alin Cozma

Prin proiectul "EduC" se va crea un laborator mobil pentru predarea experienţială a unor discipline STEM (science, technology, engineering, mathematics) - biologie, chimie, IT - pentru elevi din sate aflate în judeţele Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava, Vaslui. În plus, profesorii din aceste sate vor afla cum să folosească metode interactive de învăţare - predare, ce ajută la deschiderea apetitului pentru aceste discipline şi pentru tehnologie în general.

Doctor cu 4 lăbuţe

În parteneriat cu Asociaţia Clubul Câinilor Utilitari – susţinut de Raluca Niţă

Prin intermediul proiectului, 4 câini utilitari de terapie alături de echipa Departamentului de Terapie şi Activităţi Asistate de Animale vor realiza ateliere de lucru şi activităţi terapeutice pentru copii şi adolescenţi care suferă de afecţiuni oncologice sau dizabilităţi (fizice, motorii şi vizuale), Sindrom Down, Tulburări de Spectru Autist şi pentru vârstnici.

Pentru a vedea și alte proiecte câștigătoare, accesează acest link.