Junior Achievement edu app.

500 beneficiari

Meserii pentru mâine

„Accesând aplicația Profesii digitale am învățat multe, începând de la cum să mă pregătesc, să mă cunosc eu însumi mai bine, să îmi descopăr abilitățile, până la cum să îmi creez un portofoliu personal. Am fost informat despre anumite meserii și am aflat despre responsabilitățile la locul de muncă. Mi s-a părut interesant.”

elev clasa a XI-a, Colegiul Tehnic de Transporturi Transilvania, Cluj-Napoca

„Alegerea carierei este un moment important în viața fiecărui adolescent. Consider că programul „Succesul profesional” creează cadrul prielnic desfășurării unui proces continuu de ajustare a scopurilor propuse la caracteristicile personale ale adolescentului. Elevii descoperă că există o serie de abilități pe care trebuie să le cultive pentru a se bucura de succes în carieră. Aplicația Profesii digitale a dat ocazia tuturor de a combina utilizarea în activitățile de la clasă a resurselor digitale cu mijloacele didactice obișnuite. Cred că elevii au ocazia să se cunoască mai bine, să-și descopere limitele și să-și exploreze abilitățile într-un cadru informal și relaxat.”

prof. Lavinia Cristina Culea, Colegiul Tehnic de Arhitectură și Lucrări Publice I. N. Socolescu, București

Susține copiii de azi care vor face meseriile de mâine. Donează sau înscrie-te ca voluntar în proiect!

Profesii digitale pentru mâine

Proiectul Profesii digitale îi ghidează pe tineri în alegerea carierei potrivite și îi ajută să își dezvolte și să-și exerseze abilitățile considerate importante la locul de muncă (comunicare, muncă în echipă, creativitate, ascultare activă etc.).

Dezvoltat ca parte a programului național Junior Achievement de orientare profesională, atelierele susțin importanța educației și incluziunii digitale și se desfășoară în liceele selectate, cu susținerea Orange România.

Activitățile educaționale se derulează în licee, sub îndrumarea cadrelor didactice, care au la dispoziție atât kit-ul gratuit de materiale aferente modulului JA Succesul profesional (training, ghid pentru profesor, manual elev, pre- și post-teste), cât și resursele blended learning despre profesii digitale.

Componenta learning by doing este susținută prin implicarea consultanților voluntari Orange (vizite la clasă, webinar și vizite ale elevilor în companie). Aceștia le împărtășesc elevilor din experiența lor profesională pentru a-i ajuta să își formeze abilitățile și competențele necesare unei cariere de succes.