Tehnologie pentru toți

Lumea digitală este un mediu cu oportunități infinite și ne dorim ca din ce în ce mai mulți dintre noi să aibă acces la o conexiune de internet și la potențialul acesteia.

Ambiția noastră este ca serviciile pe care le oferim să ajungă la un număr cât mai mare de oameni, care să se bucure în mod egal de aceleași beneficii, indiferent de mediul din care provin, de nivelul de cunoștințe digitale, de vârstă sau de dizabilități de comunicare.

Fundația Orange a avut încă de la lansarea sa din 2012 misiunea de a face accesibilă tehnologia pentru persoane din medii defavorizate, iar după 7 ani ne mândrim cu un număr tot mai mare de programe și de tipuri de beneficiari.


digitaliada

Digitaliada

5500 de elevi din 50 de școli gimnaziale din mediul rural învață în laboratoare digitale dotate cu tablete, cu laptop pentru profesor și videoproiector pentru clasă, datorită Digitaliada – proiect dezvoltat de Fundația Orange pentru a susține educația digitală în România.

La nivel național, Fundația Orange contribuie la educație prin www.digitaliada.ro, hub online cu peste 850 de materiale digitale educaționale, ce poate fi accesat și folosit de oricine este interesat și printr-un concurs de materiale digitale desfășurat anual, ce premiază pasionații care dezvoltă conținut educațional original și open source.

Află mai multe

lumea-prin-culoare-si-sunet

Lumea prin Culoare și Sunet

Program de granturi al Fundației Orange dedicat persoanelor cu deficiențe de vedere și/sau de auz, o sursă inepuizabilă de povești emoționante care se termină cu bine, unde deficiența nu mai înseamnă limitare, iar tehnologia oferă oamenilor șansa la integrare socială și la o viață autonomă. Lansat în 2012, Lumea prin Culoare și Sunet înseamnă astăzi mai mult de 2 milioane de euro investiți în 45 de proiecte, adresate către 575.000 de beneficiari direcți și indirecți.

Află mai multe

super-coders

SuperCoders, copiii învață programare

Din 2014 organizăm anual SuperCoders, program de educație digitală adresat elevilor din clasele IV-VII din toată țara. Copiii învață cu ajutorul specialiștilor să facă primii pași în programare și să construiască propria lor animație, dobândind astfel abilități digitale care să îi ajute în viitor. După șase ediții, programul numără peste 1600 de copii care au luat parte la ateliere și și-au exersat abilitățile de programare prin concursuri speciale.

Află mai multe