Digitaliada

4.600 beneficiari | 1.3 milioane € investiți


970x250_V4

Ediția a IV-a Digitaliada

Dăm startul competiției pentru selectarea a 10 școli din mediul rural, care vor face parte din program în anul școlar 2019-2020.

Înscrierea școlilor se face online, iar prima etapa se desfășoară în perioada 07-31 martie 2019. Pentru a înscrie o școală în competiție, vă rugăm să vă înregistrați/autentificați și să urmați pașii indicați.

Metodologia de selecție este disponibilă aici și conține toate detaliile despre competiție.


Educație pentru mâine

„Este mult mai interesantă clasa a VI-a pentru că putem înțelege formele geometrice desenându-le. Asta la mate. La informatică am făcut un proiect în Scratch. Am creat un personaj, care eram de fapt eu, iar cu ajutorul săgeților m-am dus până la casa bunicului meu și înapoi.”

Vlad, elev in clasa a VI-a

„Proiectul Digitaliada l-a ajutat să facă față schimbărilor de la învățător la mai mulți profesori. Copilul meu este foarte bucuros când are oră de matematică sau informatică pe tabletă pentru că învață foarte multe lucruri noi pe care noi, părinții, nu avem cum să le știm.”

un părinte care crede în tehnologie pentru învățare

„Lecțiile mele au devenit mult mai interesante. Sunt suficient de mulți copii care se plictisesc la orele de matematică, dar, de anul acesta, le dau tabletele să aplice acolo anumite noțiuni învățate la clasă. Lucrul acesta îi ajută foarte mult. Nu mai avem lecțiile acelea monotone în care doar calculam, acum mai trecem un nivel într-o aplicație, aplaudăm, ne bucurăm de reușite. În plus, folosim laboratorul Digitaliada și pentru opționalul de T.I.C., iar aplicațiile i-au cucerit pe cei mici. Avem un elev în clasa a V-a, cucerit de aplicația Scratch și care a zburat cu racheta pe Lună.”

Constanța Domokos, prof de mate

Află mai multe despre educația digitală!

Școala viitorului

Digitaliada este un program de educație digitală care își propune încurajarea folosirii tehnologiei pentru îmbunătățirea performanței școlare a elevilor. Digitaliada a inceput cu un proiect pilot in 2016-2017, in 10 scoli, si a fost extins in prezent la 40 de scoli. Digitaliada se desfășoară cu avizul Ministerului Educației Naționale.

Programul are două componente: platforma Digitaliada.ro - un hub de resurse educaționale digitale și Digitaliada în școli gimnaziale din sate.

La nivel național, susținem educația digitală prin dezvoltarea platformei online Digitaliada și prin concursul de materiale digitale.

 • Platforma Digitaliada.ro încurajează crearea și partajarea de conținut educațional digital liber, în limba română, ce poate fi folosit de orice persoană din România;
 • Concursul de materiale digitale #Digitaliada se desfășoară anual și premiază pasionații care dezvoltă conținut educațional original și open source;
 • În prezent, pe platforma Digitaliada.ro există peste 500 de materiale digitale educaționale, în limba română.

La nivel rural, se încurajează învățarea prin metode digitale interactive a matematicii și TIC-ului pentru elevii claselor V-VIII.

 • Școlile sunt dotate cu laboratoare IT, un pachet complet de aplicații, materiale digitale și planuri de lecții pentru a susține învățarea disciplinelor matematică și TIC, cu ajutorul tehnologiilor digitale;
 • Profesorii beneficiază de sesiuni de formare, proiecte didactice și suport tehnic pentru a utiliza resursele digitale la clasă;
 • În prezent 4500 de elevi învață în laboratoare digitale, dotate cu tablete pentru ca fiecare elev să poată lucra individual în timpul orei, cu laptop pentru profesor si videoproiector pentru clasă;
 • Laboratoarele pot fi folosite de către orice profesor al școlii, nu doar de către profesorii de matematică și TIC cărora li se adresează programul.

Digitaliada în cifre

 • 40 școli gimnaziale din mediul rural;
 • 4.500 elevi și 133 profesori si directori;
 • 1.150 tablete, 41 laptop-uri, 38 videoproiectoare, 10 tablete smart, 1 imprimantă multifuncțională;
 • 5 sesiuni de formare pentru profesori;
 • platforma online Digitaliada.ro cu peste 500 materiale educaționale ;
 • 124 proiecte didactice create de profesorii Digitaliada;
 • concurs online de materiale digitale educaționale;
 • 19 materiale educaționale digitale premiate.