Digital centers for women

400 beneficiari
40.000 € investiți

Restart prin educație

„Copilăria mea nu a fost foarte frumoasă și foarte roz, pentru că nu am avut șansa să cresc cu ambii părinți aproape. Tata a avut probleme cu alcoolul, iar mama, săraca, s-a zbătut să ne crească singură, cinci copii. Și, din păcate, n-am avut posibilitatea să merg la școală.

Nu am fost nicio zi din viața mea la o școală, dar am învățat să citesc singură pentru că mă mai duc din când în când la biserică și îmi doream să învăț și alte rugăciuni. Așa că am învățat să citesc pe rugăciunea Tatăl Nostru. Citesc cursiv și acum învăț să scriu. Și m-am hotărât să mă înscriu și la o școală, să pot face și mai multe pe viitor.

Cu patru frați, m-am obișnuit să fac lucruri mai mult pentru cei din jur. Când am văzut anunțul pentru cursurile astea, am zis: „hai să mă duc și eu, să fac ceva și pentru mine”. Înveți multe chestii care te ajută în viață. Și, cine știe, poate îmi deschid și un chioșc de flori, visul meu dintotdeauna.”

Adriana, cursantă la Centrul Digital pentru femei

Cartierul Ferentari din București este locul unde s-a deschis primul Women’s Digital Center din România, în 15 februarie 2018. Aici, cele 400 de femei aflate în situații vulnerabile, fără venituri și cu un nivel scăzut de educație, au șansa alfabetizării digitale, cu ajutorul unor cursuri gratuite de utilizare a calculatorului. În plus, ele beneficiază și de cursuri de dezvoltare personală și profesională, pentru a-și găsi și păstra mai ușor un loc de muncă.

Femeile înscrise la cursurile de inițiere în utilizarea calculatorului învață să folosească aplicațiile Microsoft Office, imprimanta, internetul, serviciile de e-mail, dar și aplicații de socializare Skype sau WhatsApp. Cursurile de educație digitală durează două ore pe zi, timp de 15 zile, pentru grupuri de 10 persoane.

Proiectul este rezultatul unui parteneriat între trei organizații non-guvernamentale. Dotarea tehnică a centrului, cu laptop-uri, tablete, imprimante și videoproiectoare s-a făcut de către Fundația Grupului Orange, iar cursurile sunt organizate de Centrul pentru Parteneriat și Egalitate, cu ajutorul finanțării de 40.000 euro primită de la Fundația Orange..

Înscrierie-te sau recomandă cuiva să se înscrie la Centrul pentru Parteneriat și Egalitate.